Pigefodbolden i Brædstrup har bidt sig fast

Pigefodbolden i Brædstrup har bidt sig fast
03. 11 2017

Pigefodbolden har for alvor bidt sig fast i Brædstrup. Klubben gør meget for at få nye piger, og for at fastholde de gamle spillere.
 Klubben har valgt at en eller flere årgange træner sammen, det har blandt andet medført at årgangen U11-U13 har fået mange nye piger.
 - Før sommerferien stod vi med 6 piger og nu er der 18 piger i den årgang, det er da positivt, siger pigeansvarlig Kurt Pedersen.
 Ved at slå flere årgange sammen, er der flere piger at træne og træningen kan få mere kontinuitet, samtidig lærer pigerne flere nye at kende, ikke bare på egen årgangen også på andre årgange, hvilket gør det sociale meget bedre.
 - Med de mange piger kræver det også mange trænere og ledere, men der er klubben godt stillet, flere forældre stiller sig til rådighed både som hjælpetræner og holdleder, og samtidig yder alle trænere et kæmpe stykke arbejde samt til kamp er forældreopbakningen stor, siger Kurt Pedersen.
 Socialt arbejdes der også meget, alle årgange har fællesspisning, ture op at se FC Midtjylland, der kommer spillere fra FC Midtjylland for at træne pigerne, der laves ture til stævner og når pigerne bliver U14/15 kommer de på udenlandstur. 3-4 gange om året kommer der en målmandstræner fra DBU, Jesper Hansen, og træner U12-U16 pige-målmændene.
 Efter jul har Brædstrup IF hold i U6, U7, U8, U9; U10, U11, U12 hvor man spiller 8 mandsbold og U16, som består af piger i alderen 13-16 år. Disse piger skal spille 11-mands fodbold, og sluttelig har klubben et damehold som spiller 7-mandsbold.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!