Plademesse på Sønderbro med høj solskin

Henrik Larsen er pladeentusiast og er på jagt efter "guld" på Horsens Plademesse i Sønderbro Kulturhus
Henrik Larsen er pladeentusiast og er på jagt efter "guld" på Horsens Plademesse i Sønderbro Kulturhus
Plademesse på Sønderbro med høj solskin
16. 02 2019
I Horsens ligger Sønderbro Kulturhus badet i solskin, og det begynder at minde om forår. På trods af det flotte vejr har masser af pladeentusiaster valgt at trække indendørs for at have fingrene nede i kasser med gammelt vinyl.

Der er masser af mennesker i Sønderbro Kulturhuset og det meste af gulvet i hallen er fyldt op med boder og borde, og tusindvis af LP-plader og cd’er. Der bliver kigget omhyggeligt i de mange kasser og intet går de mange entusiasters øjne forbi.

På plademassen møder vi Henrik Larsen som hvert år rejser rundt til næste alle plademesser i Jylland og på Fyn:

- Jeg er vel nærmest det tætteste man kommer på fast inventar og det giver da lidt fordele. Jeg får lov til at sidde bagved bordene og drikke min kaffe, og sælgerne giver mig også små staldtips hvis der er noget de mener jeg burde købe, storgriner han.

Ny dato gav lidt udfordringer

Det er første gang at plademessen bliver afholdt i Sønderbro Kultur hus og arrangør Jens Nicolaisen, var da også spændt på hvor det skulle gå:

- De forrige år har vi holdt til på Produktionshøjskolen, men nu er vi kommet tættere på byen og har fået gode parkeringsforhold. Allerede fra morgenstunden var der mange gæster som vil lede efter gode skriver. Vi plejer at afholde messen i anden uge af februar, men i år har vi rykket til tredje uge. Det betød at en af vores stadeholdere allerede stod forrige weekend og var klar til at rykke ind.

Der er noget særligt ved vinyl

Der er masser af mennesker og aktivitet rundt om ved alle de mange kasser og Henrik Larsen er på udkig efter rock’n’roll og heavy:

- Jeg leder efter både nyt og brugt. Nogle gange kan man være heldig og finde ”guld” i kasserne. Jeg fandt en maxi-single med Bon Jovi som have en b-side jeg ikke havde set før. Grunden er at pladen havde været udgivet i et andet land. Det er fantastisk at finde sådan en plade. Der er noget særligt at sætte en plade på. Bare det at tørre plade af med en kulfiberklud og sætte pick-uppen ned i rillen er rart og det bedste er lyden fra vinylpladerne når den spinder rundt på en god pladespiller udstyret med kvalitets pick-up, smiler Henrik saligt og begiver sig hen til den næste kasse – som måske indeholder ”guld”.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook