Pop-up-caféer skal skabe dialog om kommende kommuneplan



I år 2045 kommer Horsens Kommune til at byde velkommen til indbygger nummer 110.000. I hvert fald hvis man skal tro på de nyeste befolkningsfremskrivninger.
 Det betyder, at over 20.000 flere horsensianere skal bo, passes, studere, arbejde og leve i kommunen, og det stiller krav til en langsigtet og sammenhængende planlægning af byens udvikling.
 Derfor behandler politikerne i denne tid en ny kommuneplan.
 - Den nye kommuneplan skal sikre, at den vækst og udvikling, Horsens Kommune er inde i, sker på en måde, så der er sammenhæng, fokus på naturen og høj kvalitet i planlægningen, siger borgmester Peter Sørensen.
 Kommuneplanen behandles i Byrådet første gang tirsdag den 26. september, hvorefter den offentlige høring går i gang.
 Derudover afholdes tre pop-up-caféer i Brædstrup, Hovedgård og Horsens By i uge 46.
 Her kan man stille spørgsmål og give input til projektledere og videnspersoner fra Horsens Kommune inden for en række af de centrale områder, strategien omfatter.
 En af de kvaliteter, Kommuneplan 2017 vil udvikle, er kommunens grønne arealer. Den bynære natur, vand og skov er nogle af kommunens største værdier, og derfor skal der planlægges med omtanke.
 - Det er vigtigt, at vi finder en balance mellem benyttelse og beskyttelse. Nogle områder er sårbare og skal værnes om, mens andre uudnyttede områder har potentialet til at blive til skønne naturområder, siger borgmesteren.
 På trafikområdet skal det være hurtigere og mere sikkert at bevæge sig rundt – hvad end man bruger bilen, cyklen eller benene. Samtidig vil en bedre mobilitet sikre vækst i kommunen ved at give lettere adgang til motorvejen og guide den tunge trafik uden om Horsens midtby.
 - Den overordnede infrastruktur i Horsens blev fastlagt og bygget i 1950’erne. Siden da er byen vokset til næsten det dobbelte, og det kan det nuværende vejnet ikke håndtere. Med trafikstrategien, der er en del af kommuneplanen, lægger vi op til nogle ambitiøse initiativer, der skal løse problemet, siger Peter Sørensen.
 Som et led i den offentlige høring afholder Horsens Kommune desuden et borgermøde tirsdag den 7. november kl. 19.00-21.00 på Horsens Ny Teater.

En kommuneplan er den overordnede plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune.
Planen omfatter alle arealer i kommunen. Kommuneplanen gælder for en periode på 12 år, men hvert fjerde år skal Byrådet tage stilling til, om kommuneplanen skal ændres helt eller delvist, eller om den skal genvedtages med det indhold, den har.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024