Red Barnets juletræsfest er en juletradition i Hovedgård

Red Barnets juletræsfest er en juletradition i Hovedgård
20. 11 2017
Juletræsfest på lørdag markerer 50 år i Hovedgård med Red Barnet

I 1972 åbnede den første børnehave i Hovedgård - den 2. januar i Fruens Have.
 - Det var dog lidt af en tilfældighed at det blev en Red Barnet Børnehave, fortæller Anna Marie Glyngø, der var med for 50 år siden - og stadig er at finde som en af de frivillige i Red Barnet Butikken på Horsensvej.
 Og damerne hænger ved i det frivillige arbejde. Rundt om bordet til en kop kaffe sidder ud over Anna Marie, formand Dorte Frederiksen, der har været med i 40 år og Doris Terp, som de seneste 17 år har været en af de 22 friviligge, der udgør butikkens personale.
 Anna Marie og Dorte har kørt parløb i mange år.
 - Men vi har faktisk også fået yngre kræfter med, lyder det med et smil fra Anna Marie. 2 af de nyere firvillige damer er kun lige over 60.
 På lørdag den 25. november er Red Barnet endnu engang arrangør af juletræsfesten, hvor Hovedgårdhallen fyldes af børn og voksne, til julehygge, dans om juletræet og godteposer.
 Det er gratis at være med, og tilflyttere til Hovedgård har ofte svært ved at forstå, hvordan man kan lave sådan et stort arrangement gratis.
 - Vi får sponsorerede gevinster til vores tombola, der sælges juledekorationer og så har vi et stort udvalg fra butikken med i hallen, meget legetøj og det er pupulært at finde f.eks. kalendergaver i hallen denne dag, fortæller Anna Marie.
 - Alt er jo instandsat, sorteret og vasket, ligesom det er tilfældet i butikken, supplerer Dorte.
 Ved arrangementet er der som altid god hjælp fra Hovedgård Borgerforening omkring det praktiske, f.eks. med at få det store juletræ i hallen på plads. Der er også under hele det 4 timer lange arrangement nogle voksne klar ved klippe-klisterbordet, som altid er en populær aktivtet imellem programpunkterne.
 Snakken falder naturligt tilbage i tiden, når man taler om en 50 års fødselsdag i et fællesskab. Anna Marie husker tilbage på det tilfældige med at det blev en Red Barnet Børnehave, der åbnede i 1972.
 - Vi skulle samle 14.000 kr. som var forælderandelen af forælderbudgettet inden børnehaven kunne etableres. De skulle samles lokalt, og det blev starten på fællesskabet i Red Barnet Hovedgård, siger Anna Marie.
 - Og ved 25 års jubilæet for Red Barnets Lokalforening var hele Hovedgård af huse med optog gennem byen. Vi havde besøg af Jesper Klein i hallen, det var fantastisk husker Dorte og Anna Marie.
 - Juletræsfesten, og alle Red Barnets andre aktiviteter i løbet af året, kunne slet ikke lade sig gøre, uden den utrolige opbakning vi får i lokalsamfundet. Både fra dem der kommer ind og handler i vores fine Barn til Barn genbrugsbutik – men også med de donationer af legetøj og tøj vi får ind. Med den hjælp, knofedt og tid især, som Red Barnets frivillige lægger i genbrugsbutikken og på stationen, mødes alle ender i en større helhed. Så tusinde tak for det, siger Dorte.
 Juletræsfesten på lørdag åbner kl. 10. Hovedgård Skoles sangkor underholder 10.30. Kl. 11 kommer nissefar og nissemor og uddeler gratis godteposer og synger om træet, inden Spillopperne spiller julen ind. Kl. 13 er der juleoverraskelse med Søren Banjomus.
 Red Barnet har også plads til dig på holdet – så har du lyst til at udvide dit netværk, til at stå i butikken nogle timer en gang imellem, gå til hånde med praktiske opgaver – eller har du et specielt talent eller ideer, du kunne tænke dig at bruge på frivillig basis – så tag endelig fat i os, slutter formand Dorte Frederiksen.
 Juletræsfesten på lørdag slutter kl. 14.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!