Restaurant Substans pirrer sanserne med både arkitektur, kunst og gourmetmad

Restauratørparret Louise og René Mammen, som i januar forlægger deres michelin-restaurant fra Aarhus til Vestermølle ved Skanderborg Sø. Foto: Søren Gammelmark.
Restauratørparret Louise og René Mammen, som i januar forlægger deres michelin-restaurant fra Aarhus til Vestermølle ved Skanderborg Sø. Foto: Søren Gammelmark.
Restaurant Substans pirrer sanserne med både arkitektur, kunst og gourmetmad
28. 12 2017

Om det regner eller sner, om der er plus- eller minusgrader, så er Restaurant Substans’ kødretter tilberedt over åben ild udendørs. Sådan er det derfor også, når Louise og René Mammen i januar sammen med deres michelin- og gourmethold rykker ind i den gamle lade på Vestermølle. Den unikke bygning blev efter renovering ved arkitekt Anna Mette Exner i 2012 åbnet som et kulturelt multifunktionshus ved Skanderborg Sø.
 Mammen-parret har ønsket at markere kombinationen af madkunst og god arkitektur med en særlig udsmykning af Laden. Designstudiet Beck & Kinch med base i Aarhus har kreeret et værk specielt til Laden og Substans, en 3 x 3,5 meter håndvævet installation, der henleder opmærksomheden på ild og bålmad, som er det gennemgående tema for den kulinariske oplevelse, der venter gæsterne. Værket er vævet i græs, hør og metalliske garner af Annemette Beck.

Arbejder internationalt
Duoen Beck & Kinch er Annemette Bech og hendes datter Sofie Kinch. De virker i samarbejde med arkitekter i ind- og udland primært i spændingsfeltet mellem tekstil, kunst og arkitektur. Deres designstudie har udviklet unika værker til flere end 50 danske kirker og i udlandet udsmykket bl.a. McLarens hovedkvarter samt flagskibsbutikker for Chanel, Dior og Armani. Designhovedeventen for Kulturhovedstad Aarhus, den 2000 kvm. store udstilling New Danish Modern på Ospace blev kurateret af Beck & Kinch.
 Vestermølleværket bliver præsenteret ved en reception i Laden onsdag 3. januar i forlængelse af en fortælling om rummets renovering ved Anna Mette Exner. Det har, siger Annemette Beck, været spændende at træde ind i et nyt rum og skabe et værk, som understøtter gæsternes måltidsoplevelse.

Stor interesse
Louise og René Mammen fortæller om stor interesse for Restaurant Substans’ pop up måned på Vestermølle. Både fredage og lørdage er alt reserveret, mens der endnu er pladser onsdage og torsdage. 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!