Røde Kors mangler frivillige

Røde Kors mangler frivillige
06. 03 2018

Det er ikke økonomien, men manglen på frivillige, der holder Røde Kors Horsens Nord fra at sætte nye aktiviteter i gang.
 Tværtimod har den lokale Røde Kors afdeling, der dækker de tidligere Gedved og Brædstrup kommuner, en solid økonomi baseret på driften af de tre genbrugsbutikker i Hovedgård, Østbirk og Tvingstrup.
 - De tre butikker har genereret et overskud på godt 450.000 kr., så vi har økonomien til at sætte flere aktiviteter i gang, men mangler frivillige. Det er bl.a. hjælp til pårørende, vi gerne vil sætte i gang snarest muligt, sagde Gudrun Andreasen, formand for Røde Kors Horsens Nord, da foreningen holdt generalforsamling.
 Horsens Nord-afdelingen har i forvejen adskillige lokale sociale tilbud, der i 2017 udmøntede sig i 10 familier på ferielejr i Jesperhus, 6 børn på ferielejr på Sletten, 6 unge på ferielejr i Sverige, 60 forældre og børn en dag i Djurs Sommerland, 25 børn på bowlingtur på Pejsegården og 40 familier modtog julepakker.
 Derudover støtter Røde Kors Horsens Nord driften af sundhedsklinikken i Aarhus, der er etableret for at hjælpe de udokumenterede migranter ved sygdom.
 Også udenlandske hjælpeprojekter får støtte fra den lokale afdeling – det gælder projekter i både Palæstina, Nepal, Sudan og Yemen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!