SF spiller med åbne kort – igen!

SF spiller med åbne kort – igen!
09. 11 2017

Kommunalvalgkampen er i fuld gang. En af de ting, der ikke tales så højt om er partiernes og listernes økonomi. I SF Horsens har man både i forbindelse med kommunalvalget i 2013 og folketingsvalget i 2015 spillet med fuldstændigt åbne kort og offentliggjort hvilken ekstern økonomisk støtte, man har fået. Og det gør man også i forbindelse med det igangværende kommunalvalg.
På partiforeningens hjemmeside - http://sfhorsens.dk/oekonomien-bag - kan man således læse, at SF Horsens i forbindelse med denne valgkamp har fået direkte økonomisk støtte fra LO Horsens-Hedensted og FOA i Horsens. Det drejer sig om 2500 kroner fra LO Horsens-Hedensted og 5000 kroner fra FOA. Desuden har man fået indirekte støtte fra Metal Horsens ved at kunne bruge fagforeningens lokaler og kopimaskine. LO Horsens-Hedensted har også brugt midler på en kampagne, hvor de anbefaler at stemme på liste A, F eller Ø.
Partiforeningen anslår, at man samlet set kommer til at bruge 30.000 til 35.000 kroner på valgmaterialer og annoncering i forbindelse med valgkampen. Formand for partiforeningen og lokal spidskandidat Paw Amdisen udtaler:
- Vi synes det er et sundt princip at spille med åbne kort i forbindelse med ekstern økonomisk støtte til vores valgkamp. Vi finansierer primært vores aktiviteter via det kommunale tilskud, medlemskontingent og partiskat, men modtager også lidt økonomisk hjælp fra den lokale fagbevægelse, som vi deler verdenssyn og interesser med. Det skal vi være åbne omkring.
Jeg håber, at dette også kunne komme til at gælde for resten af de opstillede partier og lister lokalt. Især i blå blok er man ikke særligt åbne omkring, hvor pengene kommer fra, og alt andet lige er det vel rimeligt nok, at borgerne kender lidt til de alliancer og donationer, som finansierer partiernes valgkampsaktiviteter.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!