Sigøjnerjazz med Papa Kotji i Egebjerg

Papa Kotji spiller sigøjnerjazz og luftguitar for både børn og voksne i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus søndag den 17. marts kl. 14. Foto: Michael Ulfeldt.
Papa Kotji spiller sigøjnerjazz og luftguitar for både børn og voksne i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus søndag den 17. marts kl. 14. Foto: Michael Ulfeldt.
Sigøjnerjazz med Papa Kotji i Egebjerg
08. 03 2019
Kan man virkelig spille så hurtigt på guitar, at der springer gnister. Og kan man køre så hurtigt i hestevogn, at den brænder? Hvis man skal tro på historien om den omrejsende musikant Django Reinhardt, så kan det sagtens lade sig gøre. Sigøjnerjazztrioen Papa Kotji fortolker den fantastiske historie om den geniale og stilskabende mesterguitarist Django, mens de spiller for fuld skrue på guitar og kæmpebalalajka.

Guitaristen Django Reinhardt skabte sin musik fra 1920'erne og frem til hans død i 1953. I 1928 blev han såret i en brand og mistede en del af førligheden i venstre hånd, og lægerne mente ikke, at Django ville kunne komme til at spille musik igen. Hans bror købte en ny guitar til Django et års tid senere, og Django lærte at spille igen, selvom han stort set måtte nøjes med at bruge to fingre på venstre hånd til at spille med.

Django udviklede sin egen stilart på guitar, Jazz Manouche. Hans musik blandede jazz med sigøjnermusik, og resultatet var både forrygende og swingende, og han blev en inspiration for mange guitarister. Blandt andre så forskellige musikere som Jimi Hendrix, B.B. King, Les Paul og George Benson, har nævnt Django Reinhardt som et af deres helt store forbilleder. "Django - en sand historie!" er en musikalsk historie og en rejse ind i den franske Gypsy Jazz.

Papa Kotji er en stærkt sammentømret trio, der har turneret med deres koncertfortælling om Django i 6 år i Sverige og Danmark. Andreas Ugorskij og Jacob Kolkur deles om rytme- og lead tjansen på guitaren, mens Jesper Lund Jakobsen spiller på en bas balalajka. I 2018 udgav de LP'en "Macho Drom", som betyder 'en herre god rejse' - kom med på sådan én, når Papa Kotji giver koncert!

Familiekoncert med sigøjnerjazz og luftguitar for både børn og voksne i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus søndag den 17. marts kl. 14.

Læs mere på www.spothorsens.dk/familiekoncert.

Familiekoncerter er fantastiske livekoncerter for børn i alderen 4-9 sammen med deres forældre eller bedsteforældre. Koncerten arrangeres i samarbejde mellem Horsens Kommunes Kultur & Eventafdeling og Levende Musik i Skolen.