Skruen strammes overfor det illegale tobaksmarked

Skruen strammes overfor det illegale tobaksmarked
13. 06 2018
Af Hans Kristian Skibby, MF, Erhvervs- og vækstordfører i Dansk Folkeparti.

Alt for længe har kriminelle haft det for let med at smugle kopi- og smuglercigaretter ind i landet. Det sætter vi i Dansk Folkeparti en stopper for nu. Sammen med et flertal i Folketinget har vi via DF’s beslutningsforslag B-123 pålagt regeringen at styrke indsatsen på området, så Danmark omsider kommer op på siden af andre europæiske lande. Det skal ske gennem straksbøder, mere detaljeret registrering i politiets POLSAS database og etablering af en arbejdsgruppe, der skal efterforske smuglercigaretter blandt organiserede kriminelle.

Kombineret med en effektiv grænsekontrol vil vi stramme skruen overfor de kriminelle og skærpe kampen mod det illegale tobaksmarked, som i dag udgør omkring en milliard kroner årligt i Danmark. Det er efter vores opfattelse dybt utilfredsstillende overfor de danske detailbutikker, at vi igennem så mange år kontinuerligt har nedprioriteret en sådan indsats.

Dansk Folkeparti har i over et år forsøgt at få regeringen med på et lovindgreb, for Danmark skal ikke være en friplads for illegal handel med tobak. Derfor glæder det mig, at vi nu har fået pålagt justitsministeren at levere et konkret lovforslag inden årsskiftet, så vi kan få lukket , eller i hvert fald begrænset, en af de væsentlige finansieringskilder i den organiserede kriminalitet!