Skulderklap til socialt ansvarlige virksomheder

Skulderklap til socialt ansvarlige virksomheder
08. 03 2018
Rummelighed hyldes på storstilet event på Fængslet i Horsens

Virksomhedernes sociale engagement vokser i Horsens Kommune. Så meget at de nu hyldes på en stor event, hvor alle virksomheder er velkomne.
 Eventen holdes torsdag den 22. marts fra kl.17.00-21.00 på Fængslet.
 Her uddeles bl.a. CSR-mærket (Corporate Social Responsibility) til virksomheder, der i særlig grad har hjulpet den svageste gruppe ledige ved at sætte social ansvarlighed højt på dagsordenen i 2017.
 85 virksomheder i Horsens Kommune fik sidste år uddelt CSR-mærket, og ifølge borgmester Peter Sørensen vil antallet af virksomheder, der tager et socialt ansvar, stige fremover:
 - Mange virksomheder udviser allerede social ansvarlighed uden at tænke over det, men med denne event håber vi på at få endnu flere med, siger Peter Sørensen.
 Han tilføjer, at virksomhederne blandt andet udmærker sig ved at være rigtig gode til at inddrage alle medarbejderne. Det sociale engagement genererer på den måde loyalitet og tryghed hos medarbejderne, og på den måde er en positiv spiral sat i gang.
 - Det er blevet en del af vores kommunes DNA at gå sammen om at skabe de løft, der skal til. I det her tilfælde, er der tale om et løft til glæde for de mennesker, som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, fortæller borgmesteren.
 Han henviser til det samarbejde mellem lokale virksomheder, fagorganisationer og kommune, som i fire år har kendetegnet Horsens Alliancen.
 Aftenen byder på forskellige visionære indslag, bl.a. vil Peter Nørgaard, direktør for virksomheden Creative Company i Holstebro, videregive sine erfaringer med social ansvarlighed, hvorefter professor Steen Hildebrandt tager over med indlægget ”Et paradigmeskifte med indbygget fremtid.”
 Så bliver der serveret tapas ved bordene, hvorefter Peter Sørensen og formand for Business Horsens Finn Pedersen tager hul på et af aftenens højdepunkter: uddelingen af CSR-mærkerne.
 Eventen slutter med underholdning ved musikeren Steffen Brandt.
 Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Horsens Alliancen og Code of Care.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!