Små livreddere i Hovedgård

Små livreddere i Hovedgård
07. 07 2019
Her i begyndelsen af skolernes sommerferie havde Hovedgård Friluftsbad inviteret til livredningsdag, og DGI Sydøstjylland stod for instruktionen når der skulle prøves kræfter med livredning og det spændende udstyr.

Desværre havde arrangørerne ikke vejret med sig fra starten – det småregnede og blæste fra vest – og måske var mange allerede taget på sommerferie? Men de gode mennesker kunne nemt se det positive i situationen: vandet var meget varmere end luften, nemlig hele 24 grader.

Heldigvis havde et par håndfuld unge og nogle forældre valgt at se stort på det kedelige vejr og mødt op. DGI tilbød alle de fremmødte lån af våddragt, så var det hele pludselig nemmere og meget mere sjovt. Der blev grinet og prøvet livredningsteknikker under DGIs professionelle vejledning.

På land blev der undervist i hjerte- lungeredning med dukker og træningshjertestarter, og i bassinet fik deltagerne mulighed for at øve dykke- og bjærgningsteknikker og prøve kræfter med redningstorpedoer og rescue boards. Heldigvis kom der opklaring i vejret og solen kiggede frem og varmede de lidt kolde deltagere med sine varme stråler.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook