Social dumping drøner afsted på de danske veje

Social dumping drøner afsted på de danske veje
14. 11 2017
Læserbrev af Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, og Claus Kvist Hansen, ordfører for social dumping

De danske landeveje har set en markant stigning i antallet af østeuropæiske vognmænd i de seneste år. Den lavt betalte arbejdskraft presser transporterhvervet voldsomt, og det er de danske vognmænd og skatteydere, som betaler prisen. Det kræver handling!
Vi mærker det i kommunerne, hvor østeuropæiske chauffører bor og lever i lastbilerne, mens de venter på næste transport – på elendige vilkår, der slår bunden ud af det danske arbejdsmarked.
Dansk Folkeparti har netop i samarbejde med SF, fremsat forslag, der skal stramme op på lovgivningen omkring de østeuropæiske chaufførers kørsel på de danske veje. Gennem grundig kontrol og bekæmpelse af snyd med alt fra køreskiver, ulovlige køretøjer og skatteforhold, skal vi bekæmpe social dumping i transporterhvervet.
Kommunerne har også et ansvar for at sige nej til unfair konkurrence og løndumping. Blandt flere tiltag foreslår vi, at kommunerne påbydes at føre kontrol med rastepladserne og ikke tillader opførsel af såkaldte chaufførhoteller, for kun underbetalte udenlandske chauffører med dårlige arbejdsvilkår bor dér.   
Vi må ikke lade kommunerne understøtte en udvikling, som koster danske virksomheder, danske arbejdspladser og dermed danske skatteindtægter. Kommunalvalget står for døren, og social dumping bør i høj grad også være et tema.

yesVælg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!