Social- og sundhedsassistent fra Horsens udvalgt som talent



- Udfordringen ved at være social- og sundhedsassistent kan være, at der er for lidt viden om, hvor mange forskellige opgaver, vi kan løse. Men den viden kan Velfærdens Talent være med til at udbrede, mener Nina Dybdal.

- Nina brænder for sit fag, og så er hun fagligt skarp og dygtig.

Den vurdering fra kollegerne og en daglig leder har sendt den 35-årige social- og sundhedsassistent Nina Dybdal fra Horsens en tur direkte til Christiansborg. Her skal hun fejres sammen med 99 andre talenter fra hele landet, der alle arbejder med omsorgsfag.

Bag Velfærdens Talent 100 står pensionsselskabet Pensam og FOA Ungdom, som på denne måde vil hædre unge under 36 år, der gør en særlig forskel for andre mennesker.

Fejringen skulle have foregået sidst i april, men er blevet udsat til efteråret på grund af Corona krisen.

Håb om mere fokus på faget

Nina har i mange år arbejdet i butik, men da hun fik barn nummer to, fik hun lyst til at prøve kræfter med noget andet. Hun valgte sundhedsfaget og arbejdede først som ufaglært i plejen, inden hun startede på uddannelsen som assistent.

Det har hun ikke fortrudt. I dag passer hun sit arbejde i Hjemmeplejen Fabrikvej i Horsens samtidig med, at hun er praktikvejleder.
At hendes kolleger og daglige leder har indstillet hende til Velfærdens Talent, gør hende glad og stolt.

- Det betyder meget for mig personligt at få den anerkendelse, men jeg håber samtidig, at fejringen kan være med til at sætte fokus på de mange forskellige opgaver, sosu-personalet løser rundt omkring, så vi på den måde kan få skabt endnu mere interesse for og viden om vores fag, siger hun.

Det samme håber Christian Bramsen Danielsen, der er daglig leder i Hjemmeplejen Fabrikvej.

- Nina repræsenterer på fineste vis den store indsats alle vores ansatte i hjemmeplejen yder. Med markeringen af Velfærdens Talent 100 får vi mulighed for at fortælle de gode historier og vise de ting, vi gør og de ressourcer, vi bruger på det, siger han.

Med til at nedbryde fordomme

Ifølge Charlotte Gjørup, der er sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune, er Velfærdens Talent 100 med til at understøtte de initiativer, Horsens Kommune allerede har sat i gang for at rekruttere arbejdskraft - herunder at gøre faget mere attraktivt for de unge.

Horsens Kommune har f.eks. unge mellem 13-17 år ansat i fritidsjob i ældreplejen. Her bliver man ansat som 'spire', og kan i jobbet blive klogere på, hvad det vil sige at arbejde som sygeplejerske, social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

- Horsens Kommunes idé med at skabe fritidsjobs er blevet en stor succes hos de unge. Det er en øjenåbner for dem og med til at nedbryde fordomme om faget. De ældre er også glade for kontakten, så det er 'win-win' på flere fronter, siger Charlotte Gjørup.

Det er tredje år i træk, Velfærdens Talent hylder 100 unge for deres talent.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024