Søndagstur på Trækstien

Søndagstur på Trækstien
29. 09 2019
ØIF’s Løbeklub, har også et walkhold, som var på søndagstur til Trækstien ved Silkeborg. Ca. 20 medlemmer deltog.

Den gamle træksti, også kaldet Pramdragerstien, løber langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. En vandresti, hvor man kommer helt tæt på åen. Stien er ca. 70 km og varierer meget - ikke mindst på grund af nærheden til vandet.

Søndagens gåtur var på det nyrenoverede stykke af Trækstien mellem Silkeborg og Kongensbro, som blev indviet i juni måned. Strækningen er 22 km lang og består af enten fast grussti eller hævet træbro så stien er brugbar ca. 10 af årets 12 måneder.

I ugen op til turen blev vandstanden på diverse app’s også blevet fulgt nøje. Alle havde garderet sig med regntøj og enkelte med et par gummistøvler. Regnen oven fra var samtaleemnet ved starten i Silkeborg. Det viste sig dog hurtigt, at det var vandstanden fra Gudenåen, der blev udfordringen. Enkelte steder var stien oversvømmet, så der skulle vandres i 5-25 cm. vand. Nogle tog støvlerne af, og vandrede videre barfodet.

Efter ca. 12 km nåede ØIF-walkerne frem til Svostrup Kro, og her blev frokosten indtaget. Inden de sidste 10 km til Kongensbro blev tilbagelagt. Dog blev landevejen valgt.

Vedligehold

Løbeklubben afslutter sæsonen tirsdag 8. oktober, hvor der efter løbeturen vil være fællesspisning i hallens cafeteria.

Herefter fortsætter løbeklubben i det, som de kalder vedligehold. Færre ruter og ingen frugt efter træningen er stort set forskellen. Så hver tirsdag kl. 17.30 og ofte lørdag kl. 9.30 løbes eller walkes der efteråret og vinteren igennem.