Sov under stjernerne med Hovedgård-spejderne

Foto: Jens Thybo
Foto: Jens Thybo
Sov under stjernerne med Hovedgård-spejderne
12. 05 2019
At sove i naturen er en oplevelse hver gang. Lørdag den 25. maj inviterer Hovedgård-spejderne både store og små med til en hyggelig dag, aften og nat i det fri.

De lokale spejdere vil gerne have flere med ud i naturen. Derfor inviterer spejderne fra Hovedgård til deres arrangement ’Sov Ude’ lørdag den 25. maj kl. 10.00. Alle, uanset om man er spejder eller ej, inviteres med udenfor til hygge, aktiviteter, madlavning og en nat med stjernerne som natlampe.

”Planen er, at vi mødes og er sammen om at slå telte op. Vi laver også en bivuak til dem, der hellere vil sove med direkte kig til stjernerne. Der vil være forskellige spejderaktiviteter. Senere skal vi selvfølgelig have gang i bål, så vi kan få noget mad,” fortæller Finn Sørensen, gruppeleder i Hovedgård-spejderne.

Alle er velkomne

Arrangementet begynder kl. 10.00 og vil vare til næste morgen, hvor spejderne sørger for lidt morgenmad og kaffe. Finn Sørensen understreger, at alle er velkomne: ”Vi opfordrer alle til at tage en nat under stjernerne sammen med os – uanset om man er barn, ung eller voksen. Vi vil gerne give en smagsprøve på noget af alt det, friluftslivet her i Hovedgård og omegn har at byde på,” fortsætter han.

Og selvom fokus er på at sove udenfor, er der planlagt forskellige spejder aktiviteter. Efter aftensmad er der et spejderløb og så har vi selvfølgelig et hyggeligt lejrbål”, siger gruppelederen.

Sådan deltager I

Vil man være med til at sove ude, kan man tilmelde sig på hovedgaardspejderne.dk. ”Da vi gerne vil sikre, at der er sovepladser og mad nok til alle, vil vi gerne vide, hvor mange der kommer”, siger Finn Sørensen. Spejderne stiller et antal telte til rådighed, men man kan også selv tage et med. Man skal selv medbringe sovegrej og varmt tøj. 

Hovedgård-spejdernes arrangement er en del af en landsdækkende kampagne, hvor over 100 lokale spejdergrupper inviterer danskerne med ud under stjernerne. Læs mere om dagen og de andre lokale arrangementer på sovude.dk. Hovedgård-spejderne er en gruppe under Det Danske Spejderkorps.

Kontakt

For mere info, kontakt gruppeleder Finn Sørensen på tlf. 24457379 eller mail fskv@outlook.dk

Hovedgård-spejderne er en spejdergruppe med ca. 70 medlemmer. Man kan starte som spejder som 6-årig. Læs mere på: hovedgaardspejderne.dk.

Arrangementet

HVAD: Sov Ude med overnatning i det fri, spisning og spejder aktiviteter.
HVOR: Ved Hovedgård-spejdernes hus. Hiet, Vestergade 56, 8732 Hovedgård.
HVORNÅR: lørdag d. 25. maj kl. 10 til søndag kl. 10.
HVORDAN: Medbring selv sovepose og evt. telt
TILMELDING: på hovedgaardspejderne.dk eller skriv til fskv@outlook.dk
PRIS: gratis.

Fakta

66 % af danske 2-15-årige har aldrig sovet udenfor. Det viser en undersøgelse fra Friluftsrådet.

Forskning viser, at aktiviteter i naturen har en positiv betydning for børns fysiske og mentale sundhed, for deres læringsparathed og for deres motorik. (Kilde: Center for Børn og Natur).

Sov Ude den 25. maj er et landsdækkende arrangement, hvor spejdergrupper fra hele landet inviterer med ud til en nat i det fri. Læs mere om dagen på sovude.dk