Spejderhuset har fået nyt tag

Spejderhuset har fået nyt tag
10. 06 2018

Hvis du undrer dig over, hvorfor det har hamret og banket ved spejderhuset i Østbirk de sidste par uger, så er det fordi, at spejderhuset er ved at få nyt tag.
 Hytten blev bygget af frivillige kræfter i 1993, og taget var efterhånden i sådan en forfatning, at det stod overfor en udskiftning. Faktisk var taget så dårligt, at det regnede gennem taget, og spejderne måtte rundt og sætte spande op til opsamling af vandet.
 Spejderne fik tilsagn fra Horsens Kommune om støtte til tagprojektet, men skulle selv rejse ca. 60.000 kr. for at projektet kunne realiseres.
 Gennem salg af tagplader, sponsorstøtte fra lokale firmaer og salg af lodsedler er det lykkedes spejderne at samle pengene ind, og Julianelyst, Vestbirk Malerforretning, Shell, Din Bilpartner, Østbirk Autolakering, Trailergården, Østbirk Firmatransport, Anlægsgartner Winther Trolle, VVS Teknik Aps og Vestbirk Malerforretning har alle støttet projektet.
 - Vi er utrolig glade for, den velvilje vi har mødt, når vi har spurgt om lokale fimaer og private vil støtte vores projekt, udtaler formand for spejderne Pia Kjær Madsen.
 - Uden al den opbakning fra folk i Østbirk, og fra forældre i spejdergruppen, var vi ikke kommet i land med så stort et projekt.
 Indsamlingen har endda givet til, at der kan købes maling til at male hytten udvendigt. Så når stilladset er pillet ned, vil hytten få en omgang maling, og derefter står spejderhytten næsten som da den blev opført for 25 år siden.