Spejderne - Danmarks stærkeste fællesskab

Fuld opmærksomhed ved lejrbålet.
Fuld opmærksomhed ved lejrbålet.
Spejderne - Danmarks stærkeste fællesskab
07. 08 2017
Spejdernes Lejr 2017

37000 spejdere fra ind- og udland var nyligt samlet ved Sønderborg til den hidtidig største spejderlejr på dansk grund. Heraf 52 børn, unge og voksne fra Voerladegård.
 Lejren fungerede som et mindre lokalsamfund med bl.a. eget postnummer, hospital, børnehave, restauranter, en kirke og en moske. Visionen for SL 2017 var ”Vi sætter spor” - i os selv, i hinanden og på omverdenen. Vartegnet for lejren blev udtænkt og bygget af en gruppe spejdere: En gigantisk støvle, 20 meter langt og med et 12 meter højt udkigstårn, Tårnet bliver stående til glæde for lokalområdet og turister.
 ”Ungeevent med god koncert og masser af venner på vores egen alder”, ”Fællesskabet og stemningen”, ”Verdens længste hoppeborg The Beast og madtropperne” - nogle bud fra seniorerne fra 8. kl., da de blev bedt om at beskrive det bedste ved lejren.
 Fra et voksenperspektiv var det netop det at være en del af et kæmpe, frivilligt arrangement, hvor alle betalte fuld pris uden at være fulde, der var drivkraften. At opleve spejdernes glæde ved at tale med spejdere fra andre lande, at være udendørs i alt slags vejr i mange dage, at spille spejderspillet ”pløk” og ”freezer” i hver en ledig stund, at opleve det fedeste åbningslejrbål (afslutningslejrbålet floppede), at nyde den lækre mad lavet over bål, at skråle med på sangene, måske at få en lejrkæreste …
 Oplevelserne stod i kø og stemningen og er svær at beskrive - men vi var der. Kæmpe tak til alle børn og voksne. Specielt er det imponerende med de voksne, der deltager uden at deres børn er med. Det kræver passion, og det nyder spejderne godt af.
 Næste store lejr forventes at blive i 2022, men allerede i første weekend af september tager Voerladegård Gruppe til Det Nye Sletten. Alle kan være med for også her er fællesskabet det bærende element.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!