Spejdernes nytårsparade i Østbirk

Spejdernes nytårsparade i Østbirk
13. 01 2020
En god gammel tradition er spejdernes nytårsparade gennem Østbirk. Søndag 12. januar begav Peder Skrams Gruppe sig ud på en tur gennem byen med to fanebærere forrest.

Det var bestemt ikke det ideelle vejr til en lang gåtur gennem byen, men rigtige spejdere trodser vind og vejr, og klæder sig fornuftigt på!

Der var mange spejdere, spejderledere og forældre dukket op for at deltage i paraden. Turen begyndte ved spejderhytten ved Østbirk Hallen og fortsatte henad Storegade, hvor man drejede opad Smedegade for at komme ud på Vestbirkvej. Her slog man det obligatoriske sving ind omkring plejecenter Birkebo, inden turen igen fortsatte ud på Vestbirkvej – ned gennem byens eneste lyskryds. Selvom det var en søndag eftermiddag skabte det store optog hurtigt en hale af biler bagved. Men de voksne i de gule veste fik reguleret trafikken på fineste vis. Ved Grundtvigsvej drejede man ind og slog sløjfe og kom igen ud på Ryvej og nu var kursen sat mod Østbirk kirke hvor gæster og sognepræst Lone Buhl stod og tog mod paraden.

Ude foran kirken ventede spejderne på sidste klokkeslag – og meget passende stod de opmarcheret ved siden af mindestenen for Peder Skram, ham som spejdergruppen er opkaldt efter. Her mødte vi flere som savende lyden af orkestret som mange kunne huske fra gamle dage når spejderne gik gennem byen – men tiderne har ændret sig.

Da det sidste slag havde lydt fra kirkeklokken, bød sognepræst Lone Buhl spejderne indenfor i kirken og der kunne afholdes gudstjeneste for spejderne og som en ekstra bonus var der også en barnedåb i dagens anledning.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook