Sportskader? De klares af fysserne

Fysioterapeut Jeppe Thorsager og Caroline Jensen
Fysioterapeut Jeppe Thorsager og Caroline Jensen
Sportskader? De klares af fysserne
14. 10 2018
Hos fysioterapeuterne i Østbirk hallen udvider man nu for behandlingstilbuddene, og med flere velkvalificerede fysioterapeuter, er der nu mulighed for at få professionel behandling af sportsskader og skader relateret til sport.

Indehaver Jeppe Thorsager er den ene af fysioterapeuterne som varetager fysioterapi af sportsfolk med skader, han siger:

- Sammen med Pia Hoffman har vi mange års praktisk erfaring med fysioterapi på idrætsfolk. Denne erfaring skal da bruges og hvad er mere naturligt end at bruge den her i lokalerne i Østbirk Hallen? Der kommer masser af idrætsfolk i hallen og på arealerne udenfor hver dag og nogle af dem kæmper med nye og gamle skader, og her kan vi så hjælpe.

I praksis kan en patient med en idrætsskade møde sundhedssystemet via sin praktiserende læge, som måske henviser til specialister og fysioterapeuter. En udredning og diagnose kan tage lang tid inden den rigtige behandling iværksættes og Jeppe Thorsager supplerer:

- Hvis man eksempelvis begynder sin tur i systemet hos os, kan vi ofte og hurtigt danne os et billede af patientens skader, da vi har masser af erfaring inden for området. Dette kan hurtigt komme patienten til gavn, da vi kender den direkte vej ind i systemet og vi kan give patienten de rigtige fysiologiske betegnelser med til en læge, som på den måde allerede ved hvad der skal stilles op med patienten.

Under avisens besøg får vi lov til at møde Caroline Jensen, elitefodboldspiller på 15 år, som desværre er ramt problemer efter knæoperation. Caroline Jensen er i genoptræning, så hun igen kan komme ud og spille fodbold. Hendes behandling begynder denne dag med at Jeppe Thorsager undersøger bevægelsen i hendes ben og om der er smerter. Her arbejdes med blandt andet laserlysbehandling som opvarmer vævet omkring knæet let, så muskulaturen bliver smidig og letter bevægelsen.

Efter endt behandling begiver vi os op ovenpå til det flotte træningslokale som ligger i Østbirk Hallen, og Jeppe Thorsager ligger ikke skjul på at det er luksus for en lille klinik i Østbirk at have adgang til faciliteterne:

- Det er kun langt større klinikker som har råd til at have en træningssal stående til rådighed, men her i Østbirk fulgte den bare med… hvor heldige kan vi være? Her i salen kommer vi også i kontakt med brugerne og hvem ved, måske er der brugere som også kan bruges vores ekspertise på et eller andet tidspunkt? Det er en ren win-win situation.

På gulvet skal Caroline Jensen lave en række øvelser så Jeppe Thorsager kan vurdere styrken af Carolines muskler, reflekser og generelle træningstilstand. Jeppe er tilfreds med hvad han ser, men beder Caroline om ikke at gå for hurtigt frem, selvom det er svært for en energisk 15-årig som gerne vil tilbage til grønsværen og spille bold igen.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook