Stegt flæsk og tømmermænd

Stegt flæsk og tømmermænd
04. 06 2018

Søndag middag i Anlægget, Hovedgård Byfest synger på sidste vers. De mest standhaftige indtager det store telt og bænker sig til en omgang stegt flæsk med persillesovs og friskopgravede kartofler. Da deres udsendte møder op på pladsen sidder der rundt om, ved flere af bordene, unge mennesker som er hårdt ramt efter nattens bragt af en fest. De færreste har vand eller juice i krusene, men reparerer den værste hovedpine og dehydrering med køligt fadøl.
 Det store telt fyldes langsomt op og bord og bænke indtages. Ude bagfra kan man dufte store mængder stegt flæsk. På scenen sidder en enkelt musikant med guitar og spiller stille og vellydende musik, og den gode glade stemning vender langsomt tilbage og efterfesten tager form.
 Endelig med en lille smule forsinkelse, kommer maden ind og gæsterne i teltet kan sætte tænderne i det velsmagende flæsk og garnere det med nye kartofler, persillesovs og surt. Ved flere af bordene skylles der efter med dagens sidste kolde fadøl.
 Har Hovedgård Byfest været en succes? Når jeg dømmer på de mennesker jeg fik talt med, så er det en absolut succes. De frivillige har endnu engang løftet i samlet flok og fået fem dages byfest til at glide, næsten uden problemer. Alle ser glade og trætte ud, vi ses igen til næste år.
kildall

Se film her!

Sorry, you need to install flash to see this content.