Stilheden vender så småt tilbage

Sohan Mie Poulsen er yoga- og pilatesinstruktør i Tønning. Foto: Prasad.
Sohan Mie Poulsen er yoga- og pilatesinstruktør i Tønning. Foto: Prasad.
Stilheden vender så småt tilbage
04. 08 2020
På bakken i Tønning langt ude i stilheden holder Yoga- og Pilatesunderviser Sohan Mie Poulsen til og lige som andre blev hendes forår også meget anderledes end hun havde tænkt. Men nu efter sommerferien kan hun igen vende tilbage til normalen, med de restriktioner som der stadig er omkring Corona.

Sohan er tidligere grafiker og designer igennem 20 år og havde sammen med sin mand eget firma i Tønning.

Da landet lukkede ned

Hun havde lige begyndt nye hold i foråret og da hun kom hjem efter en skiferie, lukkede Mette Frederiksen landet ned:

- Vi var på vej hjem fra Norge og havde ikke hørt Mettes tale, men min søster ringede og spurgte hvad gør du? Min mand tjekkede nettet og vi hørte talen og så kunne jeg forstå, at jeg var nødt til at lukke.

Sohan havde det dårligt med at kursisterne allerede havde betalt for otte undervisningsgange, men kun havde fået en gang. Det drejede sig om næsten 100 kursister og hun tænkte først at undervisningen kunne foregå udendørs.

Online-undervisning for kursisterne

- Udendørs var alt for koldt i marts-april i år. Men jeg var sikker på at kunne starte igen efter påske, men sådan gik det som bekendt ikke og der blev først åbnet op for yoga-lærere i juni måned… der var ikke meget at gøre.

Gennem en kursusudbyder blev Sohan bekendt med live-undervisning via nettet. Hun havde tidligere prøvet at se videoer med undervisning på nettet, men fandt det svært at følge en underviser gennem en skærm, når det ikke var ”live”.

- Jeg klikkede mig ind på undervisningen på nettet, og det var meget nemt… og frem på skærmen kom vores instruktør og de andre deltagere i små vinduer, så vi alle kunne se hinanden. Det var en rigtig god oplevelse og jeg fik meget ud af min online yoga-time.

Den gode oplevelse fik Sohan til at tilbyde sine kursister, som ikke måtte være i lokalerne pga. lockdown, til at prøve med online-undervisning, og 2/3 af deltagerne tog mod tilbuddet. Selvom hun ikke var i samme lokale som deltagerne, kunne Sohan huske sine elever og spørge ind til, hvordan de havde det med f.eks. en dårlig skulder eller lignende. På den måde fik undervisningen via nettet noget af samme kvalitet, som deltagerne var vant til.

Jeg lærer nyt hele tiden

Da det blev varmere i juni måned, kunne Sohan invitere kursisterne hjem i haven, så man kunne gennemføre undervisningen udendørs.

Sohan har mediteret siden hun var 24 år. Hun har undervist i Step-aerobic gennem 10 år i gymnastikforeninger. Siden 2014 har hun undervist i Pilates og hun blev færdiguddannet yoga-instruktør 2017. I øjeblikket er hun i gang med at videreuddanne sig inden for Yin-yoga. Hun har taget det bedste fra mange forskellige teknikker og discipliner, og langsomt har hun skabt sin egen retning:

- Det er sådan med yoga, at man bliver ved med at lære. Man bliver jo aldrig færdig og ved 100% besked, og det har jeg heller ikke lyst til at stå og give udtryk for. Jeg ved at alle elever og kroppe er forskellige, og undervisningen er altid et samarbejde og en dialog med eleverne, da vi ikke alle kan det samme. Jeg tvinger ikke folk ind i et dogme og fortæller, at sådan skal øvelserne laves ellers er de forkerte, man skal lære at lytte til sin krop!

Nye hold fra august

Undervisning begynder igen 17. august med otte gange undervisning. Efter efterårsferien kommer der otte nye gange med ny hold frem til jul. Undervisningen er ligesom alle andre steder i samfundet underlagt de officielle Corona-retningslinjer. Det betyder også at eleverne selv skal medbringe yoga-måtter.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook