Stor gågadefest udsættes – men afløses af 10 dages kulturoplevelser

Der kommer til at være en masse forskelligt at holde øje med, når Horsens Kommune fra den 4.-13. september fylder byen med nære og anderledes kulturoplevelser.
Der kommer til at være en masse forskelligt at holde øje med, når Horsens Kommune fra den 4.-13. september fylder byen med nære og anderledes kulturoplevelser.
Stor gågadefest udsættes – men afløses af 10 dages kulturoplevelser
06. 08 2020
September måned sparkes i gang med halvanden uge fyldt med uventede, anderledes og hyggelige oplevelser.

Der bliver noget for enhver smag, når Horsens Kommunes bylivsindsats, Mærk Byen, i samarbejde med kommunens mange kulturaktører i starten af september arrangerer hele 10 dage med kulturoplevelser rundt omkring i Horsens midtby.

Set i lyset af de seneste ugers udvikling i antallet af smittede med coronavirus, udskydes den store fejring af byens nye gågade, der var planlagt til at blive holdt i efteråret til foråret 2021.

- 2020 har indtil nu været et år, som ingen af os ville have kunnet forudse. Det har betydet nødvendige aflysninger af byens allerstørste kulturtiltag som Horsens Middelalderfestival, koncerter, Krimimessen og senest Wall of Sound, siger borgmester Peter Sørensen.

- Derfor tror jeg ikke, der er nogen, der bliver overraskede over, at vores store fejring af gågaden heller ikke bliver til noget i år. Vi har i stedet valgt at rykke den til foråret 2021, hvor vi håber, at vi kan få den store fejring af den nye gågade, som den har fortjent, siger han.

Tager alle nødvendige forholdsregler

Men Horsens Kommune ønsker stadig at invitere borgerne på spændende kulturoplevelser, og derfor bliver de første uger i september i stedet fyldt med lidt mindre tiltag som teater, mini-koncerter, mad og street art.

For selvom Covid-19-situationen har betydet både udfordringer på kulturfronten, så stopper det ikke kommunens kultur- og eventafdeling.
Konceptet Kør-selv-festival, der blev holdt på FÆNGSLET i juni, blev stablet på benene på kort tid som en alternativ kulturoplevelse i en tid med risiko for coronasmitte.

Og de 10 dages kulturoplevelser bliver naturligvis også med netop risikoen for smitte for øje, hvorfor der kun bliver adgang for et begrænset antal gæster til hvert arrangement, ligesom der også tages hensyn til den nødvendige afstand, mulighed for afspritning m.m.

- Vi tager naturligvis alle nødvendige forholdsregler, og derfor planlægger vi nogle små, nære og skæve events for borgerne. Det kan være mindre koncerter, madoplevelser eller noget tredje - kendetegnet er, at det bliver hyggelige og anderledes oplevelser rundt i midtbyen, siger Lasse Schuleit, der er kultur- og eventchef i Horsens Kommune.

Arrangementerne er endnu på tegnebrættet, men bliver holdt i samarbejde med nogle af byens mange kulturaktører og samarbejdspartnere - heriblandt Kulisselageret, Horsens & Friends og City Horsens.

Følg med på både Horsens Kommunes og Mærk Byens Facebook- og Instagram-sider.