Straf i Danmark som omdrejningspunkt på Fængselsmuseet

Siden åbningen i 1853 har fængslet i Horsens været et markant symbol på straf i Danmark. Straffeanstalten i Horsens, ca. 1900.
Siden åbningen i 1853 har fængslet i Horsens været et markant symbol på straf i Danmark. Straffeanstalten i Horsens, ca. 1900.
Straf i Danmark som omdrejningspunkt på Fængselsmuseet
07. 03 2018

I marts vil fængselsmuseets aktiviteter have straf i Danmark, som det vigtigste omdrejningspunkt. Der tilbydes bl.a. en række særligt tilrettelagte rundvisninger, som alle vil belyse månedens emne fra forskellige vinkler, men uanset hvilket tilbud du vælger, er det sikkert, at du vil blive lidt klogere på emnet straf i Danmark. 
 I 2018 er der en række af jubilæer, som på hver deres måde har haft massiv effekt og indflydelse på fanger, fængsler og det danske retssamfund. Det er 85 år siden, at Danmark fik en ny straffelov, 65 år siden, at en grundlovsændring sikrede fanger ret til at stemme og 165 år siden, at det første moderne fængsel – Horsens Straffeanstalt – blev taget i brug. Det fejrer Fængselsmuseet i marts, april og maj ved at endevende temaet Straf i Danmark. Hvilke konsekvenser havde udviklingen i retssamfundet for fanger, ansatte og samfund?

Formidleren fortæller
Torsdag den 8., 15., og 22. marts kl. 11.00 kan du deltage i Fængselsmuseets faste tilbud Formidleren fortæller. Du vil møde en af museets formidlere i udstillingen, som ofte vil medbringe en genstand eller et billede, der ikke normalt vises. I marts fremviser vi genstande, som på forskellig vis fortæller noget om straf i Danmark. Tilbuddet har en varighed af ca. 20 minutter, og som gæst i museet er det gratis at deltage.

Workshop i mediaLab
Lørdag den 10. marts har du mulighed for at afprøve dine kreative evner i selskab med en af Fængselsmuseets formidlere. Besøg mediaLab mellem kl. 11.30 og 14.30, hvor vi omsætter fængslets historie til billeder, film og lyd. Alle aldre og alle typer af talent kan deltage, bare du har lysten til at skabe. Som gæst i museet er det gratis at deltage.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!