Strandpark-vibrationer på Langelinie i Horsens

Teknik og Miljø v. Horsens Kommune har sørget for oprensning af strandbreden og ekstra sand til sommerens liv på Langelinie.
Teknik og Miljø v. Horsens Kommune har sørget for oprensning af strandbreden og ekstra sand til sommerens liv på Langelinie.
Strandpark-vibrationer på Langelinie i Horsens
18. 05 2017
Denne sommer bliver Langelinie det nye samlingspunkt for horsensianere, når det grønne græsareal ved havnen omdannes til en strandpark med aktiviteter for store og små

Fra starten af juni vil Langelinie emme af sommerhygge og strandpark-stemning, når en stribe midlertidige tiltag åbner på det grønne græsareal ved havnen.
 Læskærme og strandstole ved badebroen, en kombineret beachvolley og håndboldbane, vandleg i vandkanten og et fyrtårn til de mindste, hvor man kan spejde efter sørøvere. Det er blot nogle af de mange initiativer, som henover sommeren vil være at finde på Langelinie.
 - Langelinie bliver allerede i dag brugt i stor stil af horsensianerne til alt fra picnic, solbadning, gåture og hundeluftning til vikingespil, boldspil og drageflyvning. Det har derfor været vigtigt for os at understøtte det eksisterende liv og det særlige miljø, som allerede er på Langelinie for på den måde at skabe et sommerfristed for hele byen nær vandet”, fortæller projektkoordinator Henriette W. Ipsen, del af Mærk Byen-indsatsen.
 Borgmester Peter Sørensen håber på, at rigtig mange borgere vil benytte den nye strandpark.
 - Med de mange aktiviteter på Langelinie tager vi forskud på den kommende udvikling af havnen i Horsens, som skal forvandles til et område, der er til gavn for alle kommunens borgere. Vi skaber en strandpark, som alle kommunens borgere er inviteret til at benytte. Og som skaber rum for såvel sjove aktiviteter som dasen og hygge på et tæppe ved vandkanten. Så nu håber jeg bare, at vi får supergodt sommervejr, og at mange vil lægge vejen forbi Langelinie, siger Peter Sørensen.

Trolde Troels får troldeunger
Et af de første initiativer, som allerede nu kan opleves på Langelinie er to små troldeunger, der er opstillet ved siden af gyngeinstallationen, Trolde Troels. Troldeungerne er udstyret med en slackline, en balanceline, som indbyder til leg og bevægelse.
 De to troldeungerne er skabt af genbrugskunstner Thomas Dambo, som også står bag Trolde Troels. Thomas Dambo oplever i øjeblikket stor international succes med sine troldeinstallationer, der efterhånden kan finde i flere kroge af verdenen – lige fra Florida og Puerto Rico til Rødovre, Tilst og naturligvis Horsens.

Bystrand langs vandet
Badebroen på Langelinie har siden opførelsen i 2016 været en stor succes med mange besøgende. Som led i den samlede sommerindsats er der derfor også kørt ekstra sand på stranden, ligesom vandkanten omkring badebroen er blevet renset op for at gøre Langelinie endnu mere badevenlig. Der er også planer om at opstille et betalingstoilet samt en bruser i området, til når man har været i bølgen blå.

Aktiviteter for store og små
Henover sommeren vil der være aktiviteter for alle aldre på Langelinie. Aktiviteterne planlægges med inspiration fra Jernlageret, der i 2015 og 2016 lå på nordhavnen. Planlægningen af stadig i gang, men der arbejdes på aktiviteter som bl.a. udendørsyoga, beachvolley-turnering, kreative børneaktiviteter mm. Hold øje med Mærk Byens facebookside, hvor de forskellige aktiviteter vil blive annonceret løbende.
 Sommerens Langelinie-indsats markeres med en åbning lørdag den 10. juni i forbindelse med Vild med Vand, som er arrangeret af sejlsportsmiljøet i Horsens.
 Indsatsen på Langelinie er udviklet af Mærk Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, og bliver til i et samarbejde mellem Teknik og Miljø samt Kultur og Event.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!