Succes med suppe

Det er anden gang, at Rikke Christensen er til suppespisning sammen med sin mand og tre børn. Parret læste om det på Facebook og var straks med på muligheden for at få en hygge-snak med naboerne og andre gæster. Foto: Per Algreen.
Det er anden gang, at Rikke Christensen er til suppespisning sammen med sin mand og tre børn. Parret læste om det på Facebook og var straks med på muligheden for at få en hygge-snak med naboerne og andre gæster. Foto: Per Algreen.
Succes med suppe
09. 05 2018
En historie om hvordan unge og ældre hver måned flokkes om en tallerken suppe på et plejecenter ved Horsens

90 unge og ældre er samlet på et plejecenter en særdeles varm aften i maj.
 Nu kan nogle måske tro, at der er tale om fejringen af en fødselsdag, et guldbryllup eller noget i den retning. Men det er slet ikke tilfældet.
 De mange mennesker har sat hinanden stævne på Plejecenter Nørrevang, fordi der står fælles suppespisning på programmet, og det kan nok så høje sommerlige temperaturer ikke rokke ved.
 En torsdag i hver måned møder gæsterne ind i plejecentrets kantine, hvor frivillige fra Centerrådet på forhånd har sørget for at dække pænt op med årstidens blomster, tallerkner, bestik og glas.
 Fra kl. 17.30 og to timer frem kan gæsterne frit vælge mellem to slags supper, og på denne majaften har køkkenets personale tilberedt en thailandsk suppe med kylling og en aspargessuppe - selvfølgelig med dertil hørende hjemmebagt brød og alt sammen for 50 kr.
 Selvom suppespisningen kun har været i gang et år, har den allerede fået status som en fast månedlig begivenhed hos rigtig mange unge og ældre. Først og fremmest fra lokalsamfundet men rygterne om det hyggelige arrangement har også nået ørerne på folk længere væk.
 Men hvordan kan en tallerken suppe og et glas vand, vin eller øl tiltrække op til 90 mennesker måned efter måned bortset lige fra sommermånederne juni, juli, august og så december?
 Ifølge aktivitetsmedarbejder Liz Langfeldt, er forklaringen måske lige så enkel som konceptet:
 - Vi ville gerne skabe en aktivitet, der kunne åbne op for plejecentret og samle folk, og det har vi virkelig opnået med suppespisningen. Initiativet har ramt lige ind i hjertekulen på en masse mennesker med forskellige baggrunde og i alle aldre, fordi det på en uformel og uforpligtende måde forener et godt måltid mad med en hyggelig snak med andre. Her er alle repræsenteret lige fra børnefamilier til ældre ægtepar og enlige, og deltagerne bruger arrangementet meget forskelligt, hvilket præcist er meningen. Nogle går så snart de har spist, mens andre bliver lidt længere, og så er der dem, der hænger ud med en ekstra kop kaffe eller et glas vin, fortæller Liz Langfeldt.
 Det sidste benytter mange sig af på denne sæsonens sidste suppeaften, hvor dørene bliver åbnet, så en let brise kan trænge ind til gæsterne, inden de alle går hver til sit igen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!