Sundhedspersonale får nyt look

Det er lækkert at have på, og der er plads i lommerne til både mobiltelefon og håndsprit, siger Mette Jacobsen, Jane Wismar, Charlotte Fryland og Helle Eisner, da de for første gang hopper i det nye outfit. (Foto: Horsens Kommune)
Det er lækkert at have på, og der er plads i lommerne til både mobiltelefon og håndsprit, siger Mette Jacobsen, Jane Wismar, Charlotte Fryland og Helle Eisner, da de for første gang hopper i det nye outfit. (Foto: Horsens Kommune)
Sundhedspersonale får nyt look
01. 11 2018
Smart, praktisk og miljømæssigt forsvarligt går hånd i hånd i det nye arbejdstøj, som medarbejdere i Sundhed og Omsorg i Horsens Kommune hopper i den 1. november.

Når Horsensborgere går til fysioterapeut på Vital Horsens, får besøg af hjemmesygeplejen i Horsens Kommune eller taler med personalet på plejehjemmene og i hjemmeplejen, vil de fra den 1. november møde et sundhedspersonale, som ser anderledes ud, end de plejer.

- Vi får en helt ny arbejdsbeklædning, der som noget nyt bliver ens for alle faggrupper, der arbejder på ældre-og sundhedsområdet. Derfor vil borgerne lige om lidt møde hjemmehjælpere, sygeplejersker, terapeuter, rengørings- og køkkenpersonale med et helt nyt look, siger Ældre- og sundhedschef i Horsens Kommune, Tage Carlsen.

Kan selv vælge farver

Tidligere har det været sådan, at fysioterapeuter havde én type uniform, hjemmesygeplejen en anden, og hjemmehjælperne en tredje. Sådan er det ikke længere. Nu får alle den samme tøjpakke. Til gengæld kan den enkelte medarbejder selv vælge hvilken farve, han eller hun vil bære.

- Det er ikke nødvendigt, at vores ansatte er helt ens. Designet i sig selv viser tydeligt, at medarbejderen er ansat i Horsens Kommune, Sundhed og Omsorg, så der kan vælges forskellige farver, hvis nu man synes, grøn klæder én bedre end blå. Derfor har hver enkelt medarbejder selv kunnet vælge mellem tre forskellige farver til sin tøjpakke, siger Tage Carlsen.

Gennem en længere periode har udvalgte personalegrupper og arbejdsmiljørepræsentanter givet input og prøvet forskelligt tøj. Det har været en lang proces, men nu ligger tøjet klart til uddeling.

- Det er blandt andet vigtigt, at tøjet kan give sig, så det er let at bevæge sig i, at der var en bestemt type lommer med plads til blandt andet mobiltelefon, håndsprit m.m. Det synes jeg er lykkedes. Nu glæder vi os bare til at se det i funktion," siger centerchef Jette Kilde.

Flere kommuner sammen om udbud

Arbejdstøjet vil være det samme, uanset om man er ansat i Horsens, Hedensted eller Odder Kommune. De tre kommuner er nemlig gået sammen om udbuddet.

Arbejdsbeklædningen leveres af DFD- De forenede Dampvaskerier, som en vask/lejeordning, hvor virksomheden stiller tøjet til rådighed og sørger for vask, afhentning og levering.

- På den måde udnytter vi ressourcerne optimalt, både økonomisk og miljømæssigt, fordi virksomheden kan vaske større mængder tøj og kan genbruge tøjet til nye medarbejdere. Desuden bliver tøjet til den enkelte medarbejder pakket sådan, at det er buksebenet, der holder sammen på det. På den måde sparer vi en masse unødvendig emballage, siger Jette Kilde.

Tøjaftalen har været i EU-udbud og gælder for både Horsens, Hedensted og Odder Kommuner.