Tredjeplads til ØIF i Sportmaster Cup 2019

På billedet ses fra venstre Johan Ravnsbjerg, Frederik Hoffmann, Jakob Bak Pedersen, Aksel Hovmand Larsen, Mads Blicher Østergaard og Oscar Friis Holm Ploug.
På billedet ses fra venstre Johan Ravnsbjerg, Frederik Hoffmann, Jakob Bak Pedersen, Aksel Hovmand Larsen, Mads Blicher Østergaard og Oscar Friis Holm Ploug.
Tredjeplads til ØIF i Sportmaster Cup 2019
07. 01 2019
Østbirk IF’s U8 fodbolddrenge deltog lørdag den 5. januar i Sportmaster Cup 2019 i Vesthallen i Horsens.

Den første modstander i puljespillet var Beder-Malling. Et jævnbyrdigt og intenst opgør endte med en 2-0 sejr til ØIF. Takket være målmandsspil i særklasse af Oscar Friis Holm Ploug, der med sine veltimede fremløb konstant stressede Beder-Malling-spillerne i deres afslutninger.

Næste kamp var mod Skødstrup. De vævre Østbirk-drenge har tidligere haft det vanskeligt mod modstandere, der er dem overlegne i højde og drøjde og som praktiserer en uortodoks spillestil. Og Skødstrup var ingen undtagelse. I en uskøn affære, hvor albuerne blev svunget højt og tacklingerne faldt sent, mistede ØIF uheldigvis kreatøren Mads Blicher Østergaard efter et par minutters spil grundet en mørbanket krop. Det påvirkede holdkammeraterne i resten af opgøret, og få sekunder før slutfløjtet slog Skødstrup til på en tilfældig chance. 0-1 - og ØIF skulle nu vinde sine resterende kampe, hvis håbet om en puljesejr skulle bevares.

Efter at have sundet sig efter de voldsomme benspænd vendte Mads Blicher Østergaard stærkt tilbage i kampen mod FC Skanderborg - og med to sene scoringer var han om nogen arkitekten bag 2-0 sejren. Den gav Østbirk-drengene et ekstra løft, og Horsens Freja blev i puljens sidste kamp besejret overbevisende med 3-0.

Da pointregnskabet var gjort op, endte ØIF og Beder-Malling begge med 9 point. Men med en samlet målscore på 7-1 mod Beder-Mallings på 6-4, vandt ØIF puljen og kvalificerede sig til finalerunden. Her ventede Ry og Horsens FS.

Efter først at have fightet et fornemt 1-1 resultat hjem mod et stærkt spillende Ry-mandskab, kunne Østbirk-drengene fra sidelinjen se Ry udklassere Horsens FS med 3-0.

 

Minimumskravet for at vinde årets første stævne var derfor en 3-målssejr over Horsens FS. Og ØIF tilspillede sig chancer til en storsejr, men den sidste skarphed manglede. Til sidst kostede den ultraoffensive satsning mål i den anden ende, og det sluttede med et - set udefra - unødvendigt 1-2 nederlag. Og dermed en samlet tredjeplads blandt de 15 deltagende hold.

ØIF-træner Morten Hoffmann udtalte efter præmieoverrækkelsen, at Østbirk-drengene kunne være stolte over indsatsen velvidende, at de i den sidste kamp opsøgte muligheden for den samlede stævnesejr og ikke valgte at spille sikkert og “cruise” en andenplads hjem.