Tur ud i det blå ...

Tur ud i det blå ...
11. 05 2017

Hvor går turen hen - det er hvert år i maj en overraskelse.
 - Turen her i maj er en gammel tradition. Turen har altid foregået, når Præstegårdens strikkedamer går på ferie, siger sognepræst Lone Buhl Pedersen.
 - Engang i tidernes morgen var det kun strikkedamerne, der tog på tur. Nu er tiderne forandret og således er ”Gud og hvermand” derfor velkomne på denne tur.
 56 mennesker drog derfor i onsdags på tur med afgang fra Østbirk Kirke kl. 13.00.
 Det er præsten, der bestemmer, hvor turen går hen - og det er altid en dyb hemmelighed. Dog ved Ejnar, der har Brædstrup Turistfart jo besked, og til trods for ihærdige forsøg fra avisens udsendte, lykkedes det ikke at få forhåndsviden om destinationen.
 - Turen gik til Uhre Kirke - en fantastisk spændende kirke - og da der var en helt fantastisk fortæller i Kirken - Inge Marie Mols - blev det en kæmpe oplevelse, at være her, siger Lone Buhl Pedersen.
 Derefter gik turen til Harrild Hede Naturcenter. Her blev kaffen og kagen nydt.
 - Uhre Kirke er en kirke, hvor alt inventaret er malet i gult, grønt, rødt og blåt. Bla. er Kirkens dør rød. Det er den fordi, at rød er kærlighedens farve. Kristendom og kærlighed hænger tæt sammen - og netop dette skal folk fornemme også når de går ud af døren. De grønne og gule farver skal minde os om påsken og om hvordan alting hvert forår spirer frem, grønnes og blomstrer - vi håber vore døde også på forunderlig vis blomstrer igen.
 Strikkedamerne er blevet enige om, at de ikke helt vil holde sommerferie fra strikkeriet. Der vil således stadig sommeren igennem være strikkedamer i Østbirk Præstegård onsdage i ulige uger.
 - Kom endelig og vær med hvis du har lyst! opfordrer sognepræsten.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!