Tusindmeterstien indviet på Fængslet

Tusindmeterstien indviet på Fængslet
05. 01 2020
På en råkold søndag formiddag havde hundredvis af børn og deres forældre sat hinanden stævne på Fængslets arealer for at være med til at indvie den nye stien som omkredser bygningerne.

Løbeklubben Atlética er folkene bag idéen til afholdelse af et børneløb på den nye sti omkring Fængslets imponerende bygninger.

Allerede i god tid før løbet kunne skydes afsted vaf græsarealerne for Fængslet fyldt med glade børn og deres forældre. På slaget elleve gik formanden for Fængslets bestyrelse Henning Nørbæk op på det lille podie og bød velkommen. Han fortalte kort, mens de utålmodige børn stod og trippede, at man havde nået mange nye ting på Fængslets område, og udover den nye tusindmetersti kunne man også indvie en ny legeplads på området.

Vi gør det frivilligt

I startområdet mødte vi tre drenge og da de blev spurgt om hvem der var hurtigst var der ingen tvivl og de to af drengene vente sig mod vennen og udbrød i kor: Det er Liam, han er hurtig. Helt fremme stod Mille fra 2. G. på Midtbyskolen (Fussingsvej) sammen med veninderne og kunne fortælle at de ikke var tvunget til at stille op til løb. Faktisk er Mille allerede medlem af løbeklubben Atlética og glædede sig til at løbe på den nye sti.

Horsens nye rekreative område

Efter dette kom borgmester Peter Søren på podiet og gjorde sin tale meget kort, og glædede sig selvfølgelig over at Fængslet langsomt transformeres til byens rekreative og grønne område til glæde for borgerne og de mange gæster som hvert år besøger stedet.

Hurtigt gik borgmester Peter Søren hent til startstregen og udstyret med saks klippede kan båndet over – men desværre var der knas med startpistolen og de unge løberne sprang ud på stien i fuldt firspring. På mindre end fem minutter kun den første løber passere målstregen.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook