Udsigt til Hovedgård Byfest

Udsigt til Hovedgård Byfest
22. 04 2018
Årets byfest i Hovedgård begynder onsdag den 30. maj og der festes frem til søndag den 3. juni

Onsdag den 30. maj skal der atter festes i Hovedgård, når den populære byfest slår teltpælene i jorden og åbner med vinaften med SuperBrugsen og fester i 5 dage.
 - Her kan man blive klogere på vinene med et foredrag, smage og dertil serveres lækker tapas, siger Jan Koborg Olsen, som gør opmærksom på at billetter til denne forrygende aften skal købe i SuperBrugsen.
 Årets byfest bliver med flere gamle, populære arrangementer på programmet som f.eks torsdagens erhvervsaften som følger efter ældredansen, som er blevet en stor succes siden byfesten startede det populære eftermiddagsarrangement. I år er underholdningen lagt i hænderne på Frederik Nonnemann fra Vild med Dans. Så der er lagt op til en festlig eftermiddag og en god swing om ovenpå noget godt at spise i byfestteltet. Billetterne til ældredans kan allerede nu købes i Stoppestedet.
 - Og jo, selvfølgelig er den populære menu også i år flæskesteg med rødkål og surt efterfulgt af citronfromage, griner Jan, der ved hvor godt flæskesteg passer til det gode arrangement.
 Torsdag kl. 18 åbner tivoli og forbrugermessen, og så er festen for alvor i gang i Hovedgård.

Byfest - også for børn
Som tidligere år er der i høj grad tænkt på børnene ved årets byfest. Fredag kommer klovnen Fubbi og tryller for de mindste, på et tidspunkt hvor Anlægget med sikkerhed er fyldt, for forud for dette går det kæmpe børneoptog gennem Hovedgård. Tivoliet åbner og kl. 19 er underholdning med disko, røgmaskine, levende musik, popcorn og slush ice et populær genganger. SuperBrugsen laver guldgrave skattejagt, inden der klokken 20 fløjtes op til Flip Cup Mesterskab. På hvert hold er 5 personer over 18 år i den tørstige kategori. Drinks er også på banen, når driksbaren åbner op kl. 21, inden The Powls vender tilbage til Hovedgård med et brag af en koncert kl. 22.30.
 Lørdagen og søndagen fortsætter som fredagen for alle aldersklasser. Lørdagen er Byfestens lange dag hvor pladsen åbner allerede kl. 9 med gratis morgenkaffe og byfestgudstjeneste. Der bydes på skattejagt, optog med motorcykler, underholdning, Kaptajn Klo, Spar Nord 5 kamp frem mod lørdagens tyroleraften, hvor der serveres wienerschnitzel med det hele og musik med Tirolerband Aalburg. Efterfølgende sluttes festen i sikker stil, når Fame Band går på scenen med populær 70’er, 80’er og 90’er musik. Søndag den 3. juni kører tivoliet halv pris på alle kørende forlystelser. Der bliver skum-fest for de mindste og børnekræmmermarkedet åbner. Sparekassen Kronjyllands skattejagt for børn starter søndag eftermiddag, ligesom Danmarks nationalret serveres i festteltet, stegt flæsk med persillesovs, underholdningen er lagt i de bedste hænder på Søren Mandrup under og efter spisningen.
 Festpladsen lukker søndag kl. 15.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!