Uge 41 er gå-uge – også i Østbirk

Med gå-ture på forskellige tidspunkter i løbet af uge 41 håber de to aktivitetsudvalg i Østbirk idrætsforening at have et tilbud til alle i og omkring Østbirk.
Med gå-ture på forskellige tidspunkter i løbet af uge 41 håber de to aktivitetsudvalg i Østbirk idrætsforening at have et tilbud til alle i og omkring Østbirk.
Uge 41 er gå-uge – også i Østbirk
05. 10 2019
Danskerne bliver i uge 41 kraftigt opfordret til at bevæge sig lidt mere end normalt. Det sker ved alle de WE WALK-arrangementer, der afvikles landet over.

Også Østbirk Idrætsforening bakker op om initiativet, der kommer fra Dansk Idrætsforbund/Dansk Atletik og DGI i samarbejde med Tryg Fonden og Nordea Fonden.
I Østbirk er der planlagt tre gå-arrangementer i løbet af ugen.

Mandag 7. oktober står der ledere klar til at guide deltagerne ud på både en kort, en mellemlang og en lang rute.

To dage senere, onsdag 9. oktober, er gåturen henlagt til de tidlige eftermiddagstimer, nemlig fra kl. 14. Begge dage går turene ud fra P-pladsen ved SuperBrugsen i Østbirk.

Det 3. gå-tilbud er planlagt, så hele familien kan deltage sammen. Det sker fredag 11. oktober kl. 19.30, og da går turen ad fakkeloplyste stier gennem Østbirk på henholdsvis en tre km og en fem km rute, og afsluttes med kaffe og saftevand i Østbirkhallen.

Det er Østbirk Idrætsforenings løbe- og seniormotionsudvalg, der står bag de tre Østbirk-gå-tilbud, der alle er gratis for deltagerne.

- Vi håber med de tre ture på forskellige tidspunkter har givet et tilbud til alle i og omkring Østbirk. For WE WALK er for alle, og går ud på at få danskerne ud og bevæge sig sammen med andre. Det er sundt for kroppen, den friske luft er godt for sjælen, og fællesskabet booster den mentale sundhed, siger Lene Nielsen og Gudrun Andreasen, formænd for henholdsvis Løbeudvalget og Seniormotionsudvalget, der begge har gåture/walk på aktivitets-program. Seniormotion går tur om mandagen i formiddagstimerne og løbeudvalget har walk hver tirsdag kl. 17.30.