Ungdomsuddannelser udfordrer skoleelever

Ungdomsuddannelser udfordrer skoleelever
23. 04 2018
Torsdag den 26. april mødes 240 elever fra tre Horsens-skoler på Langmarkskolen for sammen at blive klogere på deres fremtidige uddannelse

Det er elever på 8. årgang fra Stensballeskolen, Hovedgård Skole og Langmarkskolen der sammen skal blive klogere på deres valg af karriere og fremtidige uddannelsesmuligheder.

Ungdomsuddannelserne udfordrer eleverne
Eleverne bliver i løbet af dagen udfordret på deres færdigheder af studerende og undervisere fra blandt andet Learnmark Tech/EUX, Social- og Sundhedsskolen Horsens og Bygholm Landbrugsskole.
 Ideen er at eleverne i mødet med ungdomsuddannelserne bliver klogere på deres muligheder og udfordres på deres viden om job og uddannelse.

Reflektere over uddannelsesvalg
Det er fjerde gang at de tre skoler arbejder sammen om at få eleverne fra 8. årgang til at tænke over deres valg af uddannelse:
 - Vi vil gerne udfordre eleverne på deres ønske om ungdomsuddannelser, så de får øjnene op for hele paletten af valgmuligheder, og det er en af styrkerne ved at samle flere skoler, så eleverne reflekterer over deres valg sammen med hinanden på tværs af skolerne, forklarer Christian Christensen, afdelingsleder for udskolingen på Langmarkskolen.
 Det væsentlige for karrierelæringsarrangementet er perspektivskiftet fra afklaring og valg til læring om sig selv, uddannelse og job samt at skabe aktiviteter hvor eleverne får udsyn mod livet – udvider deres perspektiver på uddannelse, udforsker arbejdslivet og ser sig selv i de forskellige job- og uddannelsessituationer.

Udforskning af arbejdslivet
Tiltaget er en reaktion på at ca. 23% af alle unge i Danmark ikke gennemfører en ungdomsuddannelse.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!