Unge til søs med kurs mod job eller uddannelse

Unge til søs med kurs mod job eller uddannelse
12. 04 2018
Samarbejdet i en sejlbåd skal begejstre udsatte unge og give dem mod på et arbejdsliv

Begejstrede unge med masser af selvtillid og mod på at gå i gang med uddannelse eller job.
 Det er målet for Sejl & Vind - et projekt som Horsens Jobcenter og Horsens Sejlklub har lavet for udfordrede unge, der har brug for et skub til at komme videre.
 Projektet sender 16 unge til søs fordelt på tre både og med hver sin professionelle instruktør for på den måde at styrke deres samarbejdsevner og selvtillid.
 Forløbet strækker sig over fire gange à 4-5 timer, og inden de lynhurtige sportsbåde lægger fra land, vil de unge hver gang som det første blive briefet om dagens program, inden de får udleveret tøj og sikkerhedsudstyr.
 De unge søsættes fredag den 13. april fra Horsens Sejlklub.
 Peter Bjerremand fra Horsens Sejlklub og tovholder på projektet, fortæller:
 - Der ligger mange udfordringer bag dét at sejle en båd. For eksempel vil én af de unge få til opgave at styre båden og sikre, at teamet fungerer. Det vil sige, at de unge skal lytte til hinanden og have tillid til egne og hinandens evner. Nogle vil føle det grænseoverskridende at skulle sætte sig i en båd, men de vil til gengæld føle det som en kæmpe sejr, når de har overvundet sig selv. Og alt, hvad de lærer, vil de kunne bruge, når de skal begå sig ude i den virkelige verden.
 For at fyre op under de unges konkurrencegen, skal de hver gang dyste på tid - enten på korte kapsejladser eller på en distancesejlads.
 Vel inde på land vil instruktøren gennemgå dagens sejlads med de unge, ligesom der bliver plads til hygge og socialt samvær.
 Og den sidste del er også vigtig, understreger Peter Bjerremand:
- Efter hver sejlads skal de unge hygge sig sammen og danne netværk, mens de fortæller hinanden om, hvordan de har tacklet deres oplevelser på vandet.
 Som en ekstra gulerod får de unge tilbudt et års gratis medlemskab af Horsens Sejlklub.
 Projekt Sejl & Vind, der støttes af Inger og Asger Larsens Fond, er led i et opkvalificerende forløb i Jobcenter Horsens for unge med problemer ud over ledighed. Her kan de unge sideløbende deltage i individuelt tilrettelagte forløb, der for eksempel omfatter virksomhedspraktik og samtaleforløb hos erhvervsmentorer.
 Derudover kan forløbet suppleres med deltagelse i netværksgrupper via Headspace samt hjælp fra en rusmiddelkonsulent.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!