Vestbirk får belysning af fodgængerfelt

Vestbirk får belysning af fodgængerfelt
09. 04 2018

Udsigten til at fodgængerfeltet i Vestbirk i løbet af foråret får belysning, får hverken Vestbirks borgere eller Friskolens bestyrelse til at sove roligt om natten.
 Trafiksituationen i Vestbirk blev vendt på Tryg Landsby-mødet i Vestbirk Forsamlingshus den 28. marts. Enigheden om at der blev kørt alt for stærkt på Vestbirkvej igennem byen, var nærmest enstemmig, og politiet gør da også sit ved ofte at notere fartsyndere på strækningen igennem Vestbirk og på Vestbirkvej/Skanderborgvej.
 Situationen er vendt med Horsens Kommune i flere omgange og der etableres i løbet af foråret belysning af fodgængerfeltet. Feltet indsnævres ved eftergivelige steler samt A22 afmærkning, men Friskolens bestyrelse mener langt fra tiltaget vil løse problemet kom det frem på mødet.
 På Søvejen omkring fodgængerfeltet parkeres biler på fortovet og tvinger derfor fodgængere ud på kørebanen. Ønskerne gik på at man fik parkeringsforbud i den ene side, og der var en appel til borgerne på strækningen om at overholde reglerne for parkering og iøvrigt parkere på egne matrikler. Det paradoksale er at hvis der bliver parkeret på kørebanen, som loven foreskriver, er det ofte ikke muligt for busserne at passere strækningen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!