Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg

Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg
13. 05 2019
Luften emmede af regn og spændt forventning torsdag i sidste uge. Nu var dagen nemlig oprundet, hvor hele Vestbirk Naturbørnehave skulle på hyttetur til Daneborg ved Juelsminde. Det er 7'ende år i træk, hvor vi tager afsted og har én overnatning, udtaler Truller Lilmoës. Det er meget stort og spændende for børnene at være på egen hånd - og være sammen med vennerne. Det er skønt at løbe rundt i nattøj ved aftenstide og besøge hinanden på værelserne. Det er dejligt, at der bliver slækket lidt på tandbørstning og brusebad.

Vi kørte i bus derned og busturen var næsten det bedste. Chaufføren var rigtig sød og venlig- og vel ankommet, spiste vi vores madpakker, som var ekstra gode i dagens anledning. Vi blev indkvarteret og boede på værelser med køjesenge. Senere på dagen gik vi alle ned til vandet. Vi medbragte helt nye sandsager- indkøbt med støtte fra "Bakkelandets Legetøj" i Brædstrup. Og så havde vi ellers et par dejlige timer på stranden, hvor vi fandt fossiler, døde krabber, blæretang, tanglopper, sjove sten, drivtømmer osv. Ved vandet er der højt til himlen, plads til alle og dermed næsten ingen konflikter.

Tilbage i hytten stod den på frugt og kage. Så var der tid igen til leg og senere spiste vi Heidis legendariske burgere. Efter sådan et program og masser af havluft, går gassen af ballonen og kl 20.00 var der ro over hele linjen.

Næste morgen-efter morgenmad, leg, pakning, koldskål og kammerjunkere- spadserede vi alle ind til Juelsminde. Turen er vel på ca. 2 kilometer og det kan være en udfordring for et par treårige, trætte ben, dog klarede alle det fint. Vi gjorde ophold, legede, spiste en tiltrængt is og vendte snuden hjemad mod lejren. Her spiste vi frokost og forældrene begyndte så småt at ankomme- for at hente deres meget oplevelsesmætte og trætte poder.

Pr. 1.maj sendte vi børn i skole, og når de er væk, opstår der en slags vacuum. Der sker nye ting i børnegruppen og i forholdet til personalet. At tage på sådan en tur, som minder om ferie, styrker og udvikler de forskellige relationer på bedste vis. Alle lærer hinanden at kende lidt bedre og der er utrolig meget læring i at være sammen på denne måde, tilføjer Truller Lilmoës.

Vi har- endnu engang- haft en dejlig tur, som helt sikkert vil styrke os i vores fælles hverdag.

P.S - vi slap næsten helt for regn.