Vi skal tage FGU-skolen alvorligt

Vi skal tage FGU-skolen alvorligt
14. 11 2017
Læserbrev af Birgitte T. Nielsen, Thorsgade 47, 8700 Horsens. Byrådskandidat Socialdemokratiet.

Horsens Kommune skal se de unge og høre på dem, når uddannelse virker uoverskueligt.

I Horsens får en femtedel ikke en ungdomsuddannelse. Det skal vi lave om på. Og hvis målet på landsplan er, at 95 % af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse, så skal vi i gang.

Hvis man vil have mere faglighed, må man tilbyde mere faglighed. Nogle har brug for andre tilbud end det, der er i forvejen. Sådan et tilbud får vi med den nye Forberedende grunduddannelse (FGU), der er gennemskuelig og fleksibel på samme tid.

Socialdemokratiet har sørget for, at regeringens plan om at sløjfe produktionsskolerne og erstatte dem med halvfærdige løsninger, er blevet til en fornuftig aftale om en ny FGU-skole til de unge, der af forskellige årsager er ved at falde ud af systemet.

FGU-skolen vil have tre spor – et alment spor rettet mod ungdomsuddannelser, et produktionsspor og et erhversspor. Samtidig er der mulighed for kontaktpersoner og individuelle løsninger, så vi kan tilbyde både skolemæssig og menneskelig støtte.

Jeg har i løbet af min tid som lærer i folkeskolen stødt på mange unge mennesker, der kan have svært ved at gå i skole. Nogle har brug for mere tid og ekstra hjælp, og det er vigtigt, at de får det. Jeg har ikke mødt nogen, der ikke kan klare sig, hvis de får den rette støtte. Og kobler man en menneskelig støtte sammen med en faglighed, kan man få rettet op på haltende skolekundskaber.

Derfor vil jeg arbejde for, at vi fra start får skabt en god FGU-skole. Det er til gavn for både den enkelte og for os alle sammen. Ingen skal opgives på forhånd.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!