Vil du med til Vorsø?

Vil du med til Vorsø?
17. 05 2018
Af Eigil Holm

Vorsø er et naturreservat. Her ruger havørnen i en vældig rede, lavet af grene højt oppe i et træ. Skarverne har en redekoloni, og det har hejrerne også. I skoven er der mange små fugle, der synger af hjertens lyst. Sådan lyder det, men med fuglesangen markerer hver fugl territorium, altså: Det er mit sted, alle andre hanner skal holde sig væk, ellers...
 Det meste af Vorsø er dækket med skov. Indtil for 40 år siden var der to skove på øen, samt et landbrug. Det blev nedlagt, og skoven begyndte at erobre det åbne land. Nu er der skov næsten overalt, og det er naturskov. Den er urørt, og her kan vi se, hvordan sådan en skov ser ud. Folketinget har erklæret, at vise skovarealer skal være urørt, altså helt uden menneskelig påvirkning, og Vorsø er et eksempel.
 Der er mange rådyr på øen. Det vil vise sig, om de kan klare sig i en skov uden adgang til åbne arealer. Ræv og grævling klarer sig godt i skoven, og deres grave ses mange steder.
   Vi bliver ledt rundt på øen af Jens Gregersen, der har boet der i 40 år. Han har beskrevet livet på øen i flere bøger og tegnet alt det, der kan ses derovre. Han har en stor samling af stenalderedskaber, fundet på Vorsøs strand.
 Turen finder sted lørdag den 2. juni kl. 10 - 14.
 Vi skal vade de 700 meter fra Brigsted Strand over til øen i det lave vand. Det er varmt badevand, fordi det let opvarmes af solen. Badedragt anbefales. Men man skal have fodtøj og lange bukser med, så man kan færdes på øen. Alle er velkomne, man skal melde sig til eigil.holm@pc.dk senest tirsdag d. 29. maj. Pris 100 kr. dog 125 kr. for ikke-medlemmer.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!