Vinsmagning indefra

Vinsmagning indefra
04. 06 2018

”Festlig vinsmagning i Hovedgård.” Go’ morgen eller rettere Go’ nat. Det er ikke hver dag, at organer skriver artikler i de lokale organer, men i dag skal det være.
 Jeg er Ole’s lever og vinsmagning er ikke på nogen måde festligt. Det er hårdt arbejde. Sådan har det været de sidste par år ved SuperBrugsens vinsmagning i Hovegård. Stig Rosthof havde udvalgt de røde og hvide uhyrligheder på flaske. Fra Chile. Casillero del Diablo. Djævelens kælder i allerhøjeste grad. Ole foretrækker ellers ofte pap, da det er billigt og han hælder ned i det tempo, halshullet tager fra. Men i aften havde han fået fine fornemmelser og lod som om han kendte noget til farve, duft, smag og diverse druer, der er presset hengemt og mishandlet gennem lang tid. Der var sorte plasticspande på bordene til at spytte ud i når man havde smagt på vinene, men næeh nej – ingen selvdisciplin. Da de ti smagsprøver var overstået og jeg havde tilkaldt ekstra mandskab fra nyrene, gik hovedalarmen fra hjernen. Normaltilstanden er tåge, men nu blev der helt sort, da han også kastede de slatter ned, der var efterladt i flaskerne på bordet. Her er jeg så, dagen derpå – yderligere skrumpet. Kun en tåbe frygter ikke byfesten.
o-ch