Virksomhederne er vilde med danskundervisningen på Sprogcenter Midt

Virksomhederne er vilde med danskundervisningen på Sprogcenter Midt
13. 05 2018

De lokale virksomheder er særdeles godt tilfredse med den danskundervisning, Sprogcenter Midt kan tilbyde de udenlandske medarbejdere.
 En ny tilfredshedsundersøgelse blandt virksomhederne har stort set kun givet positiv respons for hele undervisningsforløbet – og det gælder hele vejen fra forberedelse over udførelse til evaluering.
 - Jeg hæfter mig bl.a. ved, at virksomhederne især roser vores fleksibilitet og vores indsats med at afdække de enkelte medarbejderes behov. Samtidig er det da et ekstra skulderklap, at samtlige adspurgte virksomheder melder tilbage, at de i høj grad har lyst til at samarbejde med os en anden gang, siger centerchef på Sprogcenter Midt Lene Glyngø.
 Virksomhederne er bl.a. blevet spurgt, om Sprogcenter Midt – der dækker Horsens, Odder, Skanderborg og Silkeborg kommuner - har inddraget deres hverdag i undervisningen, og om virksomhederne har haft gavn af at have en eller flere medarbejdere på den danske skolebænk. Og tilbagemeldingerne er altså meget positive.
 De allerfleste svar ligger i kategorien ”meget tilfreds” eller ”meget god”; med nogle få i ”tilfreds” eller ”god”. Kun enkelte svar har været neutrale eller ”ved ikke”, og undersøgelsen har ikke givet ét eneste negativt svar.
 - Det er også værd at bemærke, at de medarbejdere, der har været på vores danskkurser, er særdeles tilfredse. For mig er det et klart tegn på, at vi ikke blot formår at ramme virksomhedernes behov, men at vi også lever op til medarbejdernes ønsker og forventninger, siger Lene Glyngø.
 Hun tilføjer, at Sprogcenter Midt arbejder målrettet på at kunne tilbyde danskundervisning, som tager udgangspunkt i hverdagen på den enkelte virksomhed.
 - Heldigvis er der flere og flere virksomheder, der får øjnene op for de fordele, det giver, når medarbejderne kan kommunikere på samme sprog. Hverdagen bliver lettere, og medarbejdernes ressourcer bliver udnyttet bedre, siger centerchefen.
 Undersøgelsens resultat overrasker ikke formanden for Business Horsens Finn D. Pedersen:
 - Den store udfordring for de lokale virksomheder lige nu er at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og det åbner helt naturligt for flere udenlandske medarbejdere. Selvom nogle virksomheder måske kan klare sig på engelsk i hverdagen, er og bliver det vigtigt at kunne kommunikere på dansk. For mig at se kunne langt flere lokale virksomheder få en masse ud af at tilbyde danskundervisning – ikke mindst fordi undervisningen hænger sammen med hverdagen på arbejdspladsen, siger han og fortsætter:
 - Samtidig betyder det meget, at vi lokalt har en stærk samarbejdspartner i form af Sprogcenter Midt, som forstår virksomhedernes behov og er i stand til at tilrette undervisningen efter det. Hurtig adgang til kvalificeret danskundervisning er et vigtigt element i at tiltrække og ikke mindst fastholde den udenlandske arbejdskraft, siger formanden for Business Horsens.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!