Wall of Sound aflyses – og holdes næste år i maj

Wall of Sound aflyses – og holdes næste år i maj
07. 08 2020
Set i lyset af de seneste udviklinger i situationen med Covid-19, aflyses Wall of Sound 2020.

I de seneste mange måneder har folkene bag Wall of Sound fulgt Covid-19-situationen meget tæt.

Og nu, hvor festival-datoerne nærmer sig med hastige skridt, står det klar, at der ikke er anden udvej end at aflyse festivalen i år, der skulle være holdt den 4. og 5. september.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at festivalen aflyses. Men det er vores ansvar, at festivalen afholdes sikkert, forsvarligt og ansvarligt - både i forhold til artister, gæster og alle de frivillige. I lyset af den aktuelle situation må vi desværre indse, at det ikke er ansvarligt at gennemføre en festival, der samler rigtigt mange mennesker, siger borgmester Peter Sørensen.

- Nu, hvor beslutningen er taget, kan vi arbejde målrettet på at få skabt en fantastisk festival til næste år, som bliver rykket flere måneder frem i forhold til de tidligere år, siger han.

Festival i forsommeren

Det er nemlig sådan, at Wall of Sound, der siden starten i 2018 har været holdt den første weekend i september, fremover vil blive holdt i maj - og i 2021 bliver det den 28. og 29. maj.

Baggrunden for det er, at man efter to år med en festival, der lå i slutningen af festivalsæsonen, gerne i stedet vil være med til at sparke sæsonen i gang.

- Vi har selvfølgelig kigget på de mange andre festivaler, der er rundt omkring i landet, og nu har vi fundet en weekend, som vi ser som en god anledning til at sparke sommeren godt i gang - og ikke som en afslutning på sommeren. Det ser vi som en klar fordel, og vi glæder os helt vildt til at holde en maj-festival i stedet for, siger festivalleder Michala Mellson.

En anden årsag til flytningen er, at en stor del af Horsens' større kulturarrangementer som Horsens Middelalderfestival og Horsens Teaterfestival også er placeret i efteråret.

- Derfor synes vi, det giver god mening at forsøge at brede det lidt mere ud, og som den nyeste festival på stammen var det naturligt for os at flytte dato, siger Michala Mellson.

Du kan beholde din billet

Hvis du allerede har købt billet til Wall of Sound 2020, så fortvivl ej. Du kan nemlig bruge din billet fra i år til Wall of Sound 2021 til maj.

- Vi håber selvfølgelig, at rigtigt mange vil beholde deres billet, så vi også har et grundlag for en festival til næste år. Så lover vi til gengæld at gøre alt, hvad vi kan for at arrangere et brag af en festival for jer, siger Michala Mellson.

Gå ind på www.wallofsound.dk og læs, hvad du skal gøre, hvis du have overført din billet til næste år, ligesom du også kan læse, hvad du gør, hvis du ønsker at få den refunderet.