Din ejerbolig er blevet 100.000 kr. mere værd i år



(arkivfoto)

Boligpriserne er steget meget i årets første kvartal, ca. 100.000 kr. er hver ejerbolig blevet mere værd på papiret i gennemsnit.

Af Nybolig

På årets tre første måneder er boligpriserne steget så meget, at en boligejer i gennemsnit kan notere en værdistigning på ca. 100.000 kr. Udviklingen vil formentlig bremse i takt med, at samfundet genåbnes, vurderer Nybolig.

Det har været en særdeles god forretning på papiret at være boligejer i årets første tre måneder. I gennemsnit kan en boligejer notere en værdistigning på ca. 100.000 kr. fra januar til april. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af salgstal fra Boligsiden.

En villa på 150 kvadratmener er i gennemsnit blevet 87.600 kr. mere værd, mens en ejerlejlighed på 100 kvadratmeter er steget 130.600 kr. i værdi. Et sommerhus på 80 kvadratmeter ville blive handlet 89.200 kr. højere i marts i forhold til januar.

-Det er nogle ret høje prisstigninger, vi har været vidner til i årets første kvartal, og det er en direkte fortsættelse af 2020, som har været et historisk år på boligmarkedet og i verden i det hele taget. At ejerboliger er steget ca. 100.000 kr. på tre måneder er selvfølgelig kun på papiret, og for mange boligejere er den stigning uden betydning, da de ikke har planer om at sælge boligen, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Han mener dog, at prisstigningerne alligevel kan være nyttige at forholde sig til.

-Vi skal passe på med at piske en stemning op. Boligmarkedet er kendetegnet ved at gå op og ned gennem tiden, det har det altid gjort, men de fleste ejer en bolig i mere end ti år, og derfor bør man forholde sig fattet til disse høje og hastige prisstigninger og lade boligbehovet styre, hvornår man flytter frem for at indkassere en hurtig gevinst. Man skal jo også have en ny bolig, når man har solgt den gamle og den vil jo typisk også være steget tilsvarende, siger Peter J. Mattsen.

Ifølge Peter J. Mattsen er der et par oplagte forklaringer på prisstigningerne.

-Renten er fortsat lav, danskerne har stærke privatøkonomier, og under Corona har mange af os haft tid og lejlighed til at reflektere over vores boligsituation, hvilket har fået flere til at skifte bolig. Efterspørgslen har derfor oversteget udbuddet, og den slags giver som bekendt øgede priser, hvilket vi også har set på byggematerialer, fordi mange har haft overskud til at bygge om derhjemme under nedlukningen, siger Peter J. Mattsen.

Han forventer, at prisstigningerne i takt med genåbningen af samfundet vil begynde at stilne af.

-Når vi begynder at kunne gøre alt det, vi ikke har kunnet i et år, vil vi nok se, at flere bruger mindre tid på deres bolig og mere tid på at indhente det forsømte. Det vil være fint for boligmarkedet, som vil finde et leje, hvor især købere får mere tid til at gå på boligjagt uden at se boligerne blive solgt for næsen af dem, siger Peter J. Mattsen.

Nybolig

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Horsens Rey 24 - Behind The Scenes
24. sep 2024