(pressefoto)
Folkekirkens Nødhjælps traditionsrige sogneindsamling er for andet år i træk ramt af corona. Men det skal ikke gå ud over verdens fattigste, mener sognepræst Jane Fromberg og formand for menighedsrådet Niels Anders Lund Svendsen i Kattrup-Tolstrup sogne, Gedved.
Den 14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90’erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige sogneindsamling. I 2019 samlede konfirmanderne i Gedved mere end 5000kr. ind ved dør til dør indsamling. Det var planlagt, at vi også sidste år sammen med vore konfirmander ville samle ind, og vi havde tænkt at lave en indsamling fra dør til dør igen i år.
Men på grund af corona-pandemien må indsamlingsbøsserne igen i år blive i skabet - og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt.
”Hele den danske befolkning er blevet mere fortrolig med de digitale medier det seneste år,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.
”Vi ser vores bedsteforældre på Zoom, vores børn bevæger sig hjemmevante rundt på Teams, og vi holder digitale fredagsbarer. Derfor tror vi også på, at vi kan gøre den traditionsrige hustandsindsamling til et online fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for mennesker i nød,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.
Corona-pandemien har det seneste år givet mange nye og store udfordringer. Både herhjemme men ikke mindst i verdens fattigste lande, hvor nedlukninger har sendt endnu flere mennesker ud i sult og ekstrem fattigdom.
Samtidig er konsekvenserne af klimaforandringerne stadig en realitet, som mennesker i Etiopien, Kenya og Nepal må forholde sig til hver dag.
”Vi har mere end nogensinde brug for at stå sammen – også med verdens fattigste. Det betyder ikke noget for dem, vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Til gengæld betyder det noget, at støtten når frem uanset hvad,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.
Generalsekretæren tror på, at resultatet kan blive bedre end sidste år, hvor Folkekirkens Nødhjælp var nødt til at aflyse den fysiske dør-til-dør-indsamling to dage før begivenheden. Med knap fem millioner kroner indsamlet digitalt blev resultatet næsten halveret i forhold til andre år.
Sådan kan du hjælpe verdens fattigste
Ønsker du at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde, kan du gøre det på flere måder.
Du kan støtte ved at bruge MobilePay på nummer 114400 og i beskedfeltet kan du skrive 8042, som er vores sognekode. Når du gør det, kan man se, hvor meget vores to sogne har samlet ind via mobile pay.
Du kan også støtte ved at sende en SMS til nummeret 1911.
- Skriv ordet TRÆ og støt med 75 kr.
- Skriv ordet VAND og støt med 150 kr.
- Skriv ordet KLIMA støt med 300 kr.
Foretrækker du at benytte:
Bankoverførelse: Reg: 4183, kontonummer: 7002300
For 100 kroner kan vi for eksempel give en fattig familie i Nepal fem ællinger, som gøder rismarkerne og giver proteinrig mad.
Vi håber oplysningerne har fanget din interesse, og at du vil fortælle venner, bekendte og naboer om indsamlingen, så det alligevel lykkes at samle et godt beløb ind i vore sogne til gavn for de fattigste i verden, siger Jane Fromberg og Niels Anders Lund Svendsen.