(pressefoto)
Mindre kød og flere grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Sådan lyder det i Danmarks nye officielle kostråd, som fødevareminister Rasmus Prehn præsenterede i begyndelsen af januar.
Af Fødevarestyrelsen
Syv enkle anbefalinger til morgenmaden, mellemmåltidet, madpakken og middagsbordet skal gøre danskerne sundere. Og som noget nyt, er Danmarks kostråd udvidet med et gennemgående klimahensyn. Mest markant kommer det til udtryk i rådet om at skære ned for vores appetit på kød, især okse- og lammekød. Samtidig skal vi skrue op for især grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores måltider. Det er DTU Fødevareinstituttet, der har udarbejdet det faglige grundlag for de 7 nye officielle kostråd:
- Spis planterigt, varieret og ikke for meget
- Spis flere grøntsager og frugter
- Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
- Spis mad med fuldkorn
- Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
- Spis mindre af det søde, salte og fede
- Sluk tørsten i vand
Du kan læse mere om de nye kostråd hos Fødevarestyrelsen på www.altomkost.dk