Foto: Lars Rønbøg
Tusindvis af danske cykelmotionister fik lige nøjagtigt den oplevelse, som de havde set frem til. De fik nemlig Danmark fra sin allersmukkeste side, solskin, vind, heppende tilskuere i grøftekanten og finalen, Storebæltsbroen som den mest fantastiske kulisse. Nøjagtigt som det der venter tour feltet på anden etape af Tour de France.
Tour de Storebælt var dermed også generalprøve på Tour-starten i Danmark. De 16.000 tilmeldte cyklister kunne på denne måde blåstemple ruten fra Roskilde til Nyborg. Således blev der for alvor skudt gang i Danmarks gule Tour de France-fest, forud for Tourens såkaldte Grand Depart, om mindre end en måned.
Etape to på touren, var til Tour de Storebælt, delt op i tre distancer, og bl.a. cyklede H.K.H. Kronprins Frederik 100km distancen.
Fra arrangørsiden var det en glad løbsansvarlig, som tog imod de mange tusinde ryttere: ”Hvilken fantastisk følelse at stå med her til aften. Det har været nogle vilde sidste uger, hvor vi har arbejdet benhårdt på at få alt til at klappe. Aldrig har så mange mennesker deltaget i et motionscykelløb i Danmark, og vi får rigtigt mange positive tilbagemeldinger i løbet af dagen. Tour de Storebælt kunne kun lade sig gøre, fordi så mange gode og frivillige kræfter har bidraget,” siger Jesper Tikøb, som er løbsansvarlig for Tour de Storebælt.
Løbet måtte omdirrigeres
Pga. et eksternt uheld, som ikke inkluderede cyklister, måtte cykelruten midlertidig lukkes og omdirigeres, og det resulterede i meget lang ventetid for nogle af deltagerne i det sidste depot. Derfor holdt Storebæltsbroen åben tre kvarter ekstra, og alle deltagere nåede op på broen i tide.
Foto: Lars Rønbøg
Gul folkefest
De mange cykelmotionister blev undervejs mødt af et festklædt Sjælland. Små improviserede byfester, heppende tilskuere og masser af godt humør, hvilket kunne få selv den mest trætte cyklist til at træde lidt hårdere i pedalerne.
For forude ventede den største oplevelse af dem alle, Storebæltsbroen, der hurtigt viste sig at være lidt af en udfordring. Kombinationen af trætte ben, vind og broens stigningsprocent kunne mærkes, men straks ved landgang, ved Nyborg, blev enhver træthed overtaget af den nærmest euforiske stemning fra de mange tilskuere, der klappede ryttere helt frem til den endelige destination, Cirkuspladsen i Nyborg hvor medaljer blev udleveret.
”Sammen med Danmarks Cykel Union, DIF, DGI, Sport Event Denmark og Region Sjælland har vi forhåbentlig været med til at sætte gang i tour-festen, idet Tour de Storebælt som et officielt sideevent, har været med til at skabe forventning om en kæmpestor gul folkefest,” slutter Jesper Tikøb.