Bluesfestival tyvstartes fredag

Bluesfestival tyvstartes fredag
01. 11 2017
Black Dog Howl gæster KulisseLageret fredag den 3. november, og der er både koncertfilm og ølsmagning, så stemningen er sat før festivalen dagen efter.

Lørdag eftermiddag lyder de første toner til ”Keeping the Blues Alive Festival” på Horsens Ny Teater og KulisseLageret, men der tyvstartes allerede fredag aften med et selvstændigt arrangement på KulisseLageret. Black Dog Howl, der vakte stor begejstring på sidste års festival optræder, og forinden er der både ølsmagning og koncertfilm med Muddy Waters. 
- Da vi besluttede os for at justere bluesfestivalen, så den blev begrænset til én dag, var vi enige om, at det ville være sjovt med et selvstændigt og utraditionelt arrangement aftenen før, siger Carsten Mellson, der er formand for Blueskartellet, der står bag bluesfestivalen.
Flere ideer blev vendt i Blueskartellets bestyrelse, før valget faldt på koncertfilm, ølsmagning og Black Dog Howl.

Tom Waits og Nick Cave
Black Dog Howl er en dansk/iransk southern-gothic duo bestående af Signe Møller Rosendal & Mazdak Khosravi. De trækker på inspirationskilder som Tom Waits, Nick Cave & P.J. Harvey, så det er ikke blues i traditionel forstand, publikum har i vente på fredag.
- De slog benene væk under de fleste, da de optrådte på KulisseLageret under sidste års festival. Det var virkelig intenst og en helt speciel liveoplevelse, siger Carsten Mellson.

Koncertfilm og ølsmagning
Black Dog Howl går på scenen klokken 22, og forinden er der koncertfilm og ølsmagning på KulisseLageret. En koncertfilm med Muddy Waters vil blive vist på lærred, men det bliver ikke højere i lyden end der er plads til hygge og samtale.
Interesserede i ølsmagning kan tilkøbe en ølsmagningsbillet for 75 kroner i baren. Det er Per Nielsen fra Danske Ølentusiaster, der er tovholder på en håndfuld meget forskellige smagsoplevelser.
Entré til selve koncerten er 75 kroner i forsalg. Dørene åbnes klokken 20. Hvis billetten købes i døren er prisen 100 kroner.

Festival dagen efter
Dagen efter er der bluesfestivalen ”Keeping the Blues Alive Festival” på Horsens Ny Teater og KulisseLageret fra klokken 15, hvor Martin Jønssons Organ Combo åbner ballet. Derefter er der koncerter med Big Creek Slim (DK), Samantha Antoinette Smith (UK), Bayou Moonshiners (I), Johnny Rawls (US), Samantha Fish (US), Big O & The Blue Quarters (DK), Ronnie Baker Brooks (US), Vasti Jackson (US), Bruuns Blues Band (DK) og Troels Jensen med gæster (DK). Jesper Bjarnesen skal være konferencier, og det hele forventes afsluttet omkring klokken 2 om natten. Entréen til hele dagen er 395 kroner plus gebyr. 
Der er flere informationer på Blueskartellets hjemmeside, blueskartellet.dk.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!