Der mangler spejderledere i Nim

Der mangler spejderledere i Nim
16. 01 2020
Spejderne i Nim – Marsk Stig Gruppe – mangler aktive spejderledere og det haster ellers er gruppen truet på sin eksistens, hvilket vil lade en masse børn stå tilbage uden muligheden for at dyrke deres yndlingsfritidsaktivitet.

En våd og regnfuld tirsdag eftermiddag og aften holder ikke rigtige spejdere tilbage og de yngste spejdere; Mikroer og Minier har trodset vandet på marken som ligger 10 cm. højt – mellem vejen og spejderhytten i Nim, lige bagved Børnehuset.

Madlavning over bål

Inde på pladsen ser man straks den flotte spejderhytte som en samlingsstedet for mange af aktiviteterne og ved siden af ligger den store bålhytte hvor der er tændt et bål som senere skal bruges til madlavning. Her møder vi Jytte Petersen som var med til at starte gruppen op i 1991 og hun fortæller:

- At være spejder en blevet en livsstil for mig, her hos Marks Stig-har vi tre grene Mikroer, Minier og Junior som dækker tre aldersgrupper. Udover dette har vi også familiespejd. Vores grupper mødes hver tirsdag i halvanden time hvor vi har masser af aktiviteter… men desværre er vi kun en leder og en gruppeleder tilbage og mangler nye ledere som vil være med i arbejdet med vores skønne unger.

Marsk Stig gruppen hører til under Det Danske Spejderkrops og for alle ledere er der masser af muligheder for at tage kurser og ikke mindst lederkurser, og det ser godt ud på cv’et som Jytte Petersen fortæller os.

Denne tirsdag eftermiddag skulle alle de fremmødte spejdere, 6 – 8 stykker, i gang med at skrælle og snitte grøntsager til aftensmaden, som var en god omgang bålmad lavet over flammerne. Alle børn deltog med stor iver og snakken gik i skæret fra bålet livlige flammer.

Gruppen har ca. 30 medlemmer

Ved bålet møder vi et par af de yngste spejdere og Elias fortæller hvad han og de andre ønsker hos nye ledere:

- De skal være søde og så vil vi gerne have en som kan noget med træ! Og det skal også give os lov til at spise en masse slik, griner han og kammeraterne hjerteligt.

Marsk Stig gruppen har omkring 30 medlemmer samt familiespejd, men kun et par voksne som ledere. Dette trækker meget på deres tid og man er yderst sårbare når man skal dække hinanden ved afbud – hvilket i sidste ende går ud over børnene.

Kommer hele vejen fra Fredericia

I bålhytten møder vi bestyrelsesmedlem Jette Hansen som kommer hele vejen fra Fredericia, da hendes søn som bor og går i skole på egnen, også er med i Marsk Stig gruppen:

- Jeg har en søn med særlige behov som jeg støtter i hans fritidsaktiviteter og jeg er med her hver anden tirsdag. Jeg har aldrig selv været spejder som barn, men har fået smag for hvad det er vi laver og her er et enormt godt sammenhold… og så kan jeg se at det gør noget godt for alle børnene som deltager i aktiviteterne. Jeg kan desværre ikke blive ved med at tage den lange køretur, så dette er en midlertidig løsning.

Vi giver det endnu en chance

Spejderleder og grundlægger Jytte Petersen håber på at opslag i børnehaven og SFO’en kan skaffe nye spejderledere til gruppen ellers ser det sort ud for spejderne i Nim.

- Vi giver det en chance indtil sommerferien med af tiltrække nye ledere ellers er epoke snart forbi. Vi mærker tydeligt at alle voksne har travlt i dag med masser af ting og at… måske, er frivilligheden bare ikke in længere. Vi ved det ikke… men vi mangler voksne til børnene hos os… og alle med interesse opfordres til at komme og kigge ind, når vi hver tirsdag har aktiviteter på pladsen mellem klokken 16 og 19.30, slutter Jytte Petersen.

Hver af grupperne mødes i cirka halvanden time hver tirsdag, men mangler voksne spejderledere. Marsk Stig Gruppen kan kontaktes på hjemmesiden www.marskstig.dk og på gruppens Facebook-side, og alle må gerne kigge ind – det koster ikke noget!

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook