Det sker i Gedved Gymnastik Forening

(Genrefoto)
(Genrefoto)
Det sker i Gedved Gymnastik Forening
20. 09 2020
Efteråret byder på mange nyheder hos GFG – Gedved Gymnastikforning og her bringer vi nogle af dem.

Nyt dansehold i GFG

Som et helt nyt tiltag kan Gymnastikforeningen Gedved nu tilbyde et dansehold til 4.-7. klasse.

GFG har igennem en længere periode haft forespørgsel på et dansehold, og i år er det lykkedes at finde instruktører til danseholdet. To lokale unge kvinder har meldt sig til at starte holdet op: Cecilie Frederiksen og Caroline Onsager står hver tirsdag kl. 17-18 klar i Seminariehallen i Gedved til at tage imod danseglade gymnaster i årgangene 4.-7.klasse. Instruktørerne lover i holdbeskrivelsen et hold med de nyeste moves og den fedeste musik.

Frem imod opstarten har det været uvist, hvor stort behovet for holder reelt var, da foreningen i forvejen har rytmiske gymnastikhold at tilbyde de årgange. Der er 8 tilmeldte, hvilket både instruktører og bestyrelsen er godt tilfredse med. Formanden for GFG, Wanja Sørensen fortæller: ”Vi er stolte over, at foreningen nu kan tilbyde dans under ledelse af dygtige instruktører, og at så mange har lyst i første sæson”. Rytmisk gymnastik og dans har en hel del fællestræk med kropsbevægelse i takt til musikken i fokus. Wanja Sørensen: ”GFG vil gerne fremme bevægelsesglæden i et bredt perspektiv. Med dette dansehold i foreningen giver vi endnu flere mulighed for at bevæge sig i fællesskab og deltage i foreningslivet.”

GFG havde sæsonstart i uge 37. Det nye hold i gymnastikforeningen har fået navnet GFG Dance Team, og der er god plads til flere danseglade børn på gulvet.

SMART-træning i GFG

Gymnastikforeningen Gedved har et nyt hold på programmet i år: SMART-træning.

GFG har i deres 29. sæson lavet et nyt hold, der både skal understøtte bevægelse og sætter gang i de små grå. Holdet hedder SMART-træning og henvender sig til gymnaster på 60+ år.

SMART-training er ikke klassisk gymnastik med helkropsøvelser til taktfast musik på lige rækker, men er en anderledes måde at træne på, hvor der er fokus på at træne hjernen via fysiske øvelser. Træning af deltagernes hukommelse og koncentration er derfor målet med SMART-training. Det er ikke sved, puls og kondition, gymnasterne får trænet på dette hold. Øvelserne til SMART-training tager udgangspunkt i fysiske øvelser med koordination, balance og motorik. Effekten af denne træning gør hjernen mere smart på den lange bane.

Holdet ledes af den lokale instruktør Karen Marie Schiermer Mikkelsen, der også er instruktør på tirsdagstræning. Karen Marie har gennemført DGIs SMART-trainingskursus og er klar til at byde velkommen til en ny form for gymnastik i GFG. På holdet vil gymnasterne blive præsenteret for nye øvelser i forskellige sværhedsgrader, der skal hjælpe med at holde hjernen frisk. Øvelserne vil også være udfordrende og medvirke til, at alle dele af hjernen bliver trænet hver torsdag formiddag kl. 10-11 i Seminariehallen på Kirkevej 10 overfor Gedved Hus. 

GFGs 29. sæson blev skudt i gang i uge 37, hvor SMART-træning er en af foreningens 26 hold. Der er plads til flere på holdet. Læs mere og tilmeld dig på ww.gfg.dk.