Har Liberal Alliance en identitetskrise?

Har Liberal Alliance en identitetskrise?
08. 02 2018
Debatindlæg af Hans Kristian Skibby. Medlem af Folketinget (DF). Erhvervspolitisk ordfører, Dansk Folkeparti

Liberal Alliance har konkret sat sig for både at stemme JA og NEJ til regeringens eget fremsatte lovforslag som skal sikre et burka og niqab forbud i det offentlige rum. Jeg er helt på det rene med at grundloven sikrer, at folkevalgte stemmer efter egen overbevisning. Men parlamentarismen og folkestyret i Danmark er dog også indrettet således, at man stiller op for politiske partier som går til valg sammen på deres fælles partiprogram. Således sammensætter vælgerne Folketinget - og alt efter mandatstyrke går den politiske proces sin gang.
Det er her hvor det totalt stritter for Liberal Alliance for når vi kommer ind i maskinrummet og skal forhandle politiske forlig og aftaler, så er vi trods alt nødt til at vide hvor vi har de forskellige politiske partier. Aftaler med en regering bør naturligvis også betyde at regeringens partier står sammen og stemmer for deres egen regerings fremlagte politik! Man kan ikke som Liberal Alliance nu praktiserer begynde at botanisere regeringens politik og stemme på kryds og tværs.
Det stritter jo i alle retninger og partiets folketingsmedlemmer vil således stemme aktivt imod deres egne ministre i regeringen. I mine 14 år som folketingsmedlem mindes jeg ikke før at have overværet en så absurd parlamentarisk situation. Et parti som vil både agere opposition og køre rundt i ministerbiler samtidigt!  I december ville Liberal Alliance tilmed stemme imod deres egen finanslovsaftale med DF - og nu få måneder efter har partiet så sat nye negative standarder ved at vil stemme deres egen regering ned i folketingssalen. Politik må godt være sjovt, men man behøver vel ikke at gøre det pinligt.
 yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!