Horsens Kommune fremrykker renoveringsopgaver og straks-betaler regninger for 90 mio. kr.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Horsens Kommune fremrykker renoveringsopgaver og straks-betaler regninger for 90 mio. kr.
21. 03 2020
Samtidig prioriteres ekspedition af byggesager højt, så virksomheder og håndværkere kan holde gang i hjulene.

Horsens Byråd besluttede forleden, at de virksomheder, der har sendt fakturaer til Horsens Kommune, skal have deres penge hurtigst muligt. Nu er alle fakturaer, som lå til betaling, manuelt gennemgået med det resultat, at der i alt er betalt regninger for ca. 90 mio. kr. Og fremadrettet vil alle fakturaer til kommunen blive betalt straks.

Samtidig er det besluttet at fremrykke en lang række mindre renoverings- og anlægsopgaver i og omkring Horsens Kommunes daginstitutioner og skoler med mere - opgaver, der beløber sig til ca. 11 mio. kr., og som særligt vil komme små og mellemstore håndværks- og anlægsvirksomheder til gavn.

- En del virksomheders likviditet er under et enormt pres, og vi gør fra kommunens side, hvad vi kan for at lette presset. Derfor betaler vi straks alle regninger og derfor fremrykker vi forskellige mindre renoverings- og anlægsopgaver, siger borgmester Peter Sørensen.

Endelig er der fuldt fokus at få så mange byggesager igennem systemet, som overhovedet muligt.

- Jeg har gennem de seneste dage talt med flere forskellige håndværksmestre og virksomheder inden for byggeri og anlæg, og de fortæller samstemmende, at det er utrolig vigtigt at få byggetilladelserne hurtigt igennem systemet, så virksomheder og håndværkere kan holde gang i hjulene og holde deres medarbejdere beskæftiget. Derudover har igangsættelse af byggerier i Horsens jo på sigt en række positive effekter for en række andre brancher f.eks. vores handelsliv.

Derfor prioriterer vi ekspedition af byggesager meget højt, og vores medarbejdere på området arbejder på højtryk for at behandle sagerne hurtigst muligt, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren tilføjer, at han betragter de nævnte lokale tiltag over for erhvervslivet som det, der kan leveres hurtigt og på den korte bane.

- Vi vil sætte ind, de steder vi har mulighed for at gøre en forskel, og det er f.eks. i forhold til byggebranchen. Kan vi holde gang i byggerierne vil det også have en afsmittende og positiv effekt på en lang række andre brancher. Derfor vil jeg over de kommende uger drøfte med byrådet, hvordan vi kan sikre en fortsat høj lokal bygge-aktivitet og dermed tusindvis af arbejdspladser, siger Peter Sørensen.

Han opfordrer derudover alle lokale virksomheder til at holde sig godt opdateret på virksomhedsguiden.dk, hvor man bl.a. finder information om regeringens og folketingets hjælpepakker som f.eks. mulighed for kompensation for virksomhedens faste udgifter, kompensation til selvstændige, udskydelse af betalingsfrister for moms, AM-bidrag og A-skat mm.