Jazz i landsbyen

Jazz i landsbyen
22. 07 2014
Tåning Jazz Festival 2. august bliver forhåbentlig begyndelsen til en tradition

Landsbyen Tåning syd for Skanderborg vil genlyde af glad traditionel jazz lørdag den 2. august, når Poul Bjerregaard Thomsen afvikler Tåning Jazz Festival 2014. Forhåbentlig er det begyndelsen til en tradition.
 To orkestre optræder: Doc Houlind Revival All Stars og Mårslet Naturjazz. Scenen er ”møddingen” på Tåning Overgård, som er Poul Bjerregaard Thomsens fødehjem.
 - Jo, festivalpladsen er skam gårdens gamle mødding. Men bare rolig – den er ryddet for årtier siden og bliver et pragtfuld sted, med scene, telt, vogne med mad og drikke og såmænd også en lounge. Hertil kommer en pragtfuld udsigt mod Mossø, forklarer arrangøren af jazzfestivalen.
 Poul Bjerregaard Thomsen er Tåning-bo – og europæer. Fra 1. januar vendte han tilbage til Danmark efter 35 år i Bruxelles, og er nu ansat ved EU-Kommissionens repræsentation i Danmark, hvor han arbejder med kommunikation og events.
 Hver weekend er han hjemme på gården, hvor hans 97-årige mor stadig bor. Mens han arbejdede i Bruxelles, var han regelmæssigt hjemme – dog ikke hver uge! Og fra Bruxelles har han været med til at skabe liv i den lille landsby. For nogle år siden skaffede han f.eks. fhv. EU-kommissær Henning Christophersen som foredragsholder i forsamlingshuset.
 Stadig i det lokale forsamlingshus har han haft Anders Errboe og nu afdøde Jesper Klein til at optræde med deres Ø-Duo.
 Nu vender Errboe tilbage til Tåning med Mårslet Naturjazz Orkester, som runder lørdagen af fra kl. 18.15.

Hovednavnet
Uden at nedgøre Errboe og hans glade musikalske venner tør man vel mene, at Doc Houlind Revival All Stars, som står på scenen fra kl. 13.30, er hovednavnet.
 Orkestret blev dannet i 2002 af Søren ”Doc” Houlind. Forinden havde han spillet trommer hos Papa Bue og Lillian Boutté, men skiftede nu til trompet og vokal.
 Doc Houlind Revival All Stars har spillet herhjemme ved festivaler, i jazzklubber, kirker, kulturhuse og mange andre steder.
 På udenlandske festivaler er orkestret også et solidt navn. Ja, renommeet når helt til New Orleans, hvor Søren Houlind som helt ung studerede trommer. Her er han regelmæssigt vendt tilbage for at hente inspiration og for, sammen med sit orkester, at optræde.

Overskud – underskud
Poul Bjerregaard Thomsen er ingen novice som arrangør. Mens han arbejdede udenlands, stod han for en lang række succesfulde arrangementer i Bruxelles, Luxembourg og andre byer, mest af kulturel, men også af sportslig og velgørende karakter.
 Publikum var overvejende udlandsdanskere.
 Nu henvender han sig til beboerne i lokalområdet og i Østjylland.
 - Jeg ved ikke, hvordan initiativet bliver modtaget. Men jeg ved, at hvis man ikke gør noget, dør landsbyerne og landområderne langsomt ud. Det her er et af mine bidrag til, at der fortsat er liv i Tåning og omegn. Jeg har også ideer til nye arrangementer i forsamlingshuset, fortæller han.
 Han satser sine egne penge på festivalen og håber, den kan løbe rundt.
 - Overskuddet går udelukkende til at dække underskuddet, har han underfundigt skrevet i annoncer og på plakater.

”Møddingen” er beliggende Tåningvej 6, 8660 Skanderborg. Billetprisen er 200 kr. og tilmelding foregår på pebevents@gmail.com.